Prémium multimédia asztali PC a Dell-től

Széll Zoltán, 2007. október 25. 13:27

A Dell bejelentette az XPS 420 prémium multimédia asztali PC-t, amelynek jellemzője az előre telepített ’Adobe Elements Studio’ szoftver (Dell-exkluzív), amely magába foglalja az ’Adobe Photoshop Elements 6’ és ’Premiere Elements 4’ szoftvereket, valamint az ’Adobe Soundbooth CS3’ terméket a multimédiás anyagok készítésének egyszerűsítéséhez (pl.: családi videók készítése, vagy hangfelvételek tisztítása).

A Dell a PC-n kívül bevezetett még egy 20 hüvelykes, széles sík LCD panelt és egy minden egyben tintasugaras nyomtatót (Dell 948) is. Az új 20 hüvelykes LCD képernyő az első, amely beépített Web-kamerát tartalmaz

 A Dell XPS 420 asztali PC ára 1499 dollárnál kezdődik és többmagos Intel processzorokon, valamint ATI és NVIDIA grafikus kártyákon alapul. A nagy teljesítményű processzoroknak és grafikus alrendszereknek köszönhetően gyorsan készíti a komplex digitális média anyagokat, valamint a szerkesztéseket és felvételeket. Az exkluzív Dell Xcelerator opció további nagy erőt biztosít a legtöbb, időigényes digitális munkához.

 Az XPS 420 asztali PC házát a funkciókhoz fejlesztették. Ezért például az elő és a hátlapon a ki- és bemenetek, valamint egyéb funkciók elrendezése a HTS (home theater systems) eszközökéhez hasonló. Így a felhasználó könnyen hozzáfér a ki- és bemeneti kapukhoz, ami lehetővé teszi az elkészített hang- és képanyagok gyors, egyszerű átvitelét a hordozható eszközökre.

 Az XPS 420 asztali PC egyik érdekes jellemzője a speciálisan tervezett tároló terület a beépített kábel felügyelettel a hordozható eszközökhöz. A masina használja a Microsoft ’SideShow’ technológiát, amely tovább növeli a rendszer képességeit. Az előlapon elhelyezett kisméretű, színes LCD panel – billentyűzet és egér használata nélkül - támogatja a könnyű hozzáférést a tárolt médiához és bizonyos rendszerfunkciókhoz, valamint a szabványos Windows SideShow eszközökhöz.

 A Dell XPS 420 asztali PC két- és négymagos Intel Core 2 Duo és Core 2 Extreme processzorokat (Conroe, Kentsfield, 45 nm-es Wolfdale és Yorktown családok) maximum 130W-ig, Intel X38 (Bearlake) lapkakészletet 800/1333/1600MHz-es FSB-vel, 1-4GB 667/800 MHz-es kétcsatornás DDR2 SDRAM memóriát, két 3,5 hüvelykes, maximum 1TB kapacitású SATA merevlemezes meghajtót, Kék-sugár meghajtót SATA határfelülettel (25GB egyrétegű, 50GB kétrétegű), PCIe x16 grafikus kártyacsatlakozót (támogatást a PCIe 2.0 következő generációs grafikus kártyákhoz), 768MB DDR3 nVidia GeForce 8800GTX grafikus kártyát, vagy 256MB ATI HD 2600XT RV630 grafikus kártyát, integrált 7.1 csatornás ’HD Audio’ hang alrendszert, valamint előre telepített Genuine Windows Vista Ultimate, vagy Genuine Windows Vista Home Premium operációs rendszert tartalmaz.

 A 20 hüvelykes SP2008WFP LCD képernyőt a multimédia alkalmazások széles választékához fejlesztették. Jellemzője az ultra-gyors válaszidő (2ms) a komplex játékokhoz és mozgóképekhez (videókhoz) szellemkép és késleltetés nélkül. A tervezők a nagy felbontást a ’TrueLife’ technológiával kombinálták, amely élénk színek megjelenítését támogatja és magasabb kontraszthányadost biztosít. A képernyő még integrált 2,0 megapixeles Web-kamerát is tartalmaz mikrofonnal kombinálva. Ezek együtt lehetővé teszik kép- és hang átvitelét az Interneten keresztül, vagyis beszélgetést két fél között, akik láthatják is egymást. A Dell Webcam Manager szoftver könnyen használható alkalmazásokat tartalmaz és a felhasználóknak több Web-kamerát képes aktivizálni.

 A Dell SP2008WFP LCD képernyő már kapható, ára 280 dollár.

Az új Dell 948 ’minden egyben’ tintasugaras nyomtató a vállalat ilyen eszközeinek választékát szélesíti. A legújabb minden egyben nyomtató Energy Star 4.0 kompatíbilis és gyorsabb, mint elődje. Jellemzője a könnyen, egyszerűen használható, fax-, lapolvasó-, másoló- és nyomtató- funkciók, és az opcionális fényképnyomtatás - csatlakoztatva, vagy csatlakoztatás nélkül a PC-hez. Az eszköz tartalmaz vezeték nélküli modult, PictBridge technológiát, memória-kártya csatlakozót és opcionális Bluetooth adaptert. Az utóbbi lehetővé teszi a nyomtató összekapcsolását a kiválasztott Bluetooth határfelületet tartalmazó kézi eszközökkel, vagy mobil telefonokkal.

 A Dell 948 minden egyben nyomtató ideális megoldás személyek és kis üzleti vállalkozások részére, és bárhol – otthon vagy irodában – használható a telepített opcionális vezeték nélküli hálózaton keresztül. Minden Dell tintasugaras nyomtató jellemzője a különleges Dell Ink Managemet System, amely jelzi, amikor a tintaszint alacsony. A Dell 948 már kapható, ára 149 dollár.

Kulcsszavak: Dell Adobe PC multimédia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09