Új üzletágat indít a NetAcademia

Irodai főpróba 450 fővel

Mészáros Péter, 2007. október 25. 12:06

A NetAcademia Oktatóközpont - új üzletága keretében - mostantól az irodai alkalmazások hatékony használatára is tanítja hallgatóit. A főpróba már sikeresen le is zajlott, az új képzésfajtát elsőként egy pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó államigazgatási szervezet vette igénybe teljes munkaerő-állományának oktatására.

A NetAcademia Oktatóközpont eddig főként szakinformatikai képzéseket tartott, melyet most kiegészít az általános irodai alkalmazások használatának gyakorlatorientált oktatásával. „Végfelhasználóknak szóló tanfolyamaink keretében a munkahelyeken használt tipikus irodai alkalmazások – így a Microsoft Office 2003-as és 2007-es változatának – használatát oktatjuk, merőben új megközelítésben” – ismertette a végfelhasználói üzletág fő tevékenységét és célját Fóti Marcell, a NetAcademia Oktatóközpont ügyvezetője.
A tanfolyamokhoz olyan metódust dolgoztak ki az oktatási szakemberek, mely a megbízó tevékenységének megfelelően testre szabott tematikát biztosít, úgy, hogy közben kezeli a vállalat dolgozói közt szinte kivétel nélkül előforduló tudásszintbeli differenciákat is.
„Az új üzletág keretében oktatóink olyan gyakorlati példák segítségével segítik elő a szükséges tudás megszerzését és elmélyítését, mely az adott vállalatra és az adott tevékenységre jellemző. A képzési metódusnak ugyanakkor része a visszacsatolás is: a nálunk végzettek tudását egy online tesztrendszer segítségével a HR vezető könnyedén lemérheti” – magyarázta a NetAcademia szolgáltatásának megkülönböztető jegyeit Szántó Zoltán kereskedelmi igazgató.

Vállalatoknak és egyéni ügyfeleknek

Az új, végfelhasználói üzletág elindulása visszaigazolta a menedzsment várakozásait: nyár közepén több pályázót maga mögé utasítva a NetAcademia Oktatóközpont nyerte azt a tendert, mely egy 450 fős, pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó államigazgatási szervezet teljes munkaerőgárdájának Office 2007-re való felkészítéséről szólt. Az Oktatóközpont a tematikát kifejezetten a megbízó igényeire szabta, így a hallgatók a mindennapi munkájuk során használt példákon keresztül ismerhették meg a Microsoft Office 2007 alkalmazásait. A NetAcademia a megbízóról az adminisztráció terhét is levette: a résztvevők egy webes regisztrációs felületet segítségével – meghatározott keretek között - saját maguk állíthatták össze, hogy milyen ütemben teljesítik a számukra előírt tanegységeket. Az Oktatóközpont a felsővezetők számára személyre szabott képzést, míg az informatikusok számára egyedi tematikát biztosított.
„A képzést lezáró online szintfelmérés eredményeivel ügyfelünk nagyon elégedett volt. A sikeres projekt lezárását követően máris két újabb vállalattal tárgyalunk, illetve készítünk elő hasonló volumenű, testre szabott képzéssorozatot” – mondta Szántó Zoltán. A kereskedelmi igazgató hozzátette, az irodai alkalmazásokkal kapcsolatos képzések egyéni jelentkezők számára is elérhetők.

Kapcsolódó webcím:
http://www.netacademia.net

Kulcsszavak: oktatás NetAcademia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05