Oracle Database 11g - Windows-os változat!

Mészáros Péter, 2007. október 25. 17:23

Kereskedelmi forgalomba került az Oracle Database 11g adatbázis-kezelő Microsoft Windows platformra készült változata. Az új verzió mérettől függetlenül minden cégnek megoldást kínál, amelyek számára a rohamosan növekvő adatmennyiség és az informatikai környezet folytonos változása komoly erőpróbát jelent. Az ügyfelek és a belső felhasználók egyaránt jobb minőségű szolgáltatásokat igényelnek, miközben a vezetőség alacsonyabb és pontosan tervezhető informatikai költségeket vár el.

A Windows és .NET operációs rendszerre optimalizált változat

Az Oracle Database 11g mostani változatát Windows platformra és szolgáltatásokhoz optimalizálták. Az adminisztrátorok új, Windows-specifikus szolgáltatásokat vehetnek igénybe, mint például a Windows Volume Shadow Copy Service, amellyel biztonsági mentések készíthetők az adatbázisokról, így azok visszaállíthatók; de ide tartoznak még az Active Directory címtárban végrehajtott javítások és a Kerberos hitelesítési protokoll integrációja is. Az Oracle Database 11g új funkciói és a Windows platformmal kialakított fejlett integráció gyors, megbízható és biztonságos alapot szolgáltat a vállalatok kritikus fontosságú alkalmazásai számára. A TPC-C teljesítménypróbán a közelmúltban egy Windows alatt futó Oracle Database 11g-vel felállított ár-teljesítmény világrekord egyértelmű bizonyítékot szolgáltatott arra, hogy az Oracle adatbázis-kezelője méretre való tekintet nélkül bármilyen vállalat számára költséghatékony megoldást kínál anélkül, hogy azok a teljesítmény terén bármilyen kompromisszumra kényszerülnének.

A Microsoft Visual Studio Industry (VSIP) programjának kiemelt partnereként az Oracle szoros együttműködést biztosít az Oracle Database és a Microsoft Visual Studio között. A Windows alatt működő 11g megjelenésével a .NET fejlesztők kihasználhatják a minden eddiginél gyorsabb működésben és a hatékonyabb fejlesztői munkavégzésben rejlő lehetőségeket. Az Oracle új, kliensoldali találati gyorsítótárjával jelentősen felgyorsíthatók az ismétlődő lekérdezések. Az Oracle SecureFiles minőségi ugrást jelent az olyan strukturálatlan adatok tárolása és visszakeresése terén, mint például a dokumentumok, XML-fájlok, képek, illetve videoanyagok. Az XML-tartalmak új indexelési és tárolási módjainak köszönhetően akár tizenötszörös teljesítménynövekedés is elérhető.

Az Oracle már a korábbi változatokban is új, egyedi funkciókkal kedvezett a Windows platformot használó ügyfelek számára. Ilyen volt például az Oracle Real Application Clusters, amelynek segítségével a Windowst futtató olcsó, ipari szabványú kiszolgálók magas rendelkezésre állású, jól méretezhető és biztonságos platformokká alakíthatók, így pedig egyaránt alkalmasak adatbázisok és kereskedelmi forgalmú alkalmazások futtatására. Az Oracle Database 11g is ilyen új funkciókkal lett felvértezve:

·    Az Oracle Real Application Testing révén a cégek hatékonyan tesztelhetik az informatikai rendszerekben végrehajtott változásokat az operációs rendszerektől kezdve a szervereken keresztül a szoftverekig, és ezzel csökkenthetik a változásokhoz kapcsolódó kockázatok és költségek mértékét;
·    Az Oracle Advanced Compression révén valamennyi adattípus esetében két-háromszoros, vagy akár nagyobb tömörítési arány is elérhető, még költséghatékonyabbá téve az adatok tárolását;
·    Az Oracle Total Recall segítségével könnyen és praktikusan futtathatunk lekérdezéseket az előzményadatok módosításaira a módosítások nyomon követéséhez, auditálásához és megfelelőségi vizsgálatához;
·    Az Oracle Active Data Guard jelentős teljesítménynövekedést eredményez az éles rendszerek működésében, emellett pedig költséghatékonyabb megoldást kínál a katasztrófahelyzetek utáni visszaállításhoz az erőforrás-igényes műveletek, például a bonyolult lekérdezések és a biztonsági mentések áthelyezésével egy fizikailag is elkülönülő tartalék adatbázisra.
·    Az Oracle Partitioning számos, korábban manuálisan végzett adatparticionálási műveletet automatizáltan képes elvégezni, és a tartomány, hash, illetve lista alapú particionálás mellett immár intervallum, referencia és virtuális oszlop alapú particionálásra is lehetőség nyílik.

A termékek elérhetősége


Az Oracle Database 11g Enterprise Edition, Standard Edition és Standard Edition One verziója a mai naptól világszerte kapható Microsoft Windows platformon. Az Oracle Database 11g 32 bites Windows platformra készült változatának ingyenes próbaverziója letölthető az Oracle Technology Network webhelyéről, az alábbi címen:
http://www.oracle.com/technology/software/products/database/index.html.

További információk az Oracle Database 11g adatbázis-kezelőről: http://www.oracle.com/database .

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09