Xerox WorkCentre 5600 testre szabható kezelőfelülettel

Mészáros Péter, 2007. október 25. 18:04

A Xerox bemutatta új fekete-fehér lézer multifunkciós termékcsaládját, a WorkCentre 5600-as sorozatot. Az új termékek kezelőfelülete a Xerox Extensible Interface Platformnak (EIP) köszönhetően személyre szabható, így a felhasználók a saját igényeiknek megfelelő funkciókat láthatják az érintőképernyőn.

A WorkCentre 5600-as sorozat tagjai nyomtatnak, másolnak, szkennelnek és faxolnak. Az új készülékek a 32–87 oldal/perces sebességnek, valamint a 8700 lapos maximum bemeneti kapacitásnak köszönhetően az általános irodai dokumentumoktól a nagy példányszámú nyomtatási feladatokig minden munkát egyszerűen kezelnek.

Xerox Extensible Interface Platform

Az irodai készülékek használatakor az alkalmazottak ma már nem egyszerűen csak egy „dobozt” szeretnének, amely nyomtat, faxol, szkennel és fénymásol, hanem egy komplett rendszert, amely megkönnyíti munkafolyamataikat. Ilyenek például a Xerox legújabb WorkCentre termékei is, amelyek az EIP fejlesztői környezetnek köszönhetően testre szabható kezelőfelülettel rendelkeznek. Így, miután a felhasználó például PIN-kóddal vagy mágneses kártyával azonosította magát, a WorkCentre 5600 berendezések személyre szabott kijelzővel fogadhatják őket. Ezen például a név szerinti üdvözlés után az alkalmazott által leggyakrabban használt funkciók jelenhetnek meg. Ezt a lehetőséget leginkább a több száz fős nagyvállalatok használhatják ki, ahol az egyes felhasználók dokumentumkezelési igényei jelentősen eltérhetnek. Az EIP fejlesztői környezet webes standardeken alapul, így a szoftverfejlesztők gyorsan és egyszerűen hozhatnak létre újabb és újabb alkalmazásokat.

Speciális funkciók


Az irodai dolgozók tárolhatják az eszközön a gyakran használt dokumentumokat - például formanyomtatványokat vagy sablonokat -, és módosíthatják a beállításokat a nyomtatás előtt, így megszűnik a számítógép és a multifunkciós berendezés közötti felesleges ingázás. Szintén lehetőség van a dokumentum-tárhelyekről történő igény szerinti nyomtatásra (print-on-demand). A felhasználó előnézetben ellenőrizheti a beszkennelt dokumentumokat a készülék kijelzőjén, amelyeket ezt követően Xerox DocuShare-ben, Microsoft Corp. SharePointban vagy Windows könyvtárakban tárolhat anélkül, hogy szükség lenne egy előre meghatározott sablonra. Az alkalmazott az érintőképernyőn böngészhet ezek között a dokumentumok között, amelyeket ezután természetesen ki is nyomtathat.

Az új WorkCentre 5600 termékcsalád fejlett biztonsági megoldásai biztosítják a dokumentumok, a berendezések és az adatátviteli útvonal védelmét. Egy titkosított merevlemez és képfelülírási védelem a munka végeztével automatikusan vagy kérésre törli az adatokat a merevlemezről. Ez a megoldás a Xerox multifunkciós rendszereiben 2006 óta alapfelszereltségnek számít, és segítségével elkerülhető, hogy a bizalmas információk illetéktelen kezekbe kerüljenek.

A berendezések úgynevezett „igazolvány-másolás” funkciójának köszönhetően egy lépésben fénymásolják azonos oldalra az irat (személyi igazolvány, jogosítvány, biztosítási kártya) mindkét felületét – így azon kívül, hogy időt takaríthat meg a felhasználó, a papírfelhasználást is csökkentheti.
Az 55 oldal/perc feletti modellek fejlett munkabefejező opciókkal is rendelkeznek – ilyen például a C- és Z-hajtás, valamint a munka utáni lapbeillesztés. A szkennelés funkcióval ellátott készülékek esetén a felhasználók kereshető PDF és Microsoft XPS formátumban tárolhatják beolvasott dokumentumaikat.

A Xerox WorkCentre 5632 / 5638 / 5645 / 5655 / 5665 / 5675 / 5687 rendszerek mind teljesítik az Amerikai Környezetvédelmi Ügynökség (EPA) ENERGY STAR minősítésének 2007. április 1-jén életbe lépett új követelményeit.

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50