IBM és MIMIX oktatás Magyarországon

Mészáros Péter, 2007. október 26. 07:01

Az IBM és MIMIX technológiák, szolgáltatások üzemeltetése fejlettségük és kifinomult megoldásaik miatt szinte kivétel nélkül speciális szaktudást igényelnek. A szerverrendszerek gyakorlati képzésében Magyarországon az IBM mellett jelentős szereplő a Polygon Informatikai Kft., amely a MIMIX esetében egyedüli képviselőként oktatja a legfejlettebb adatmigrációs technológiákat. A cég idén új tanfolyamokat indított és felnőttképzési központtá vált.

A legnépszerűbb tanfolyam évek óta az IBM AS/400 (iSeries) alapismeretek, illetve az AS/400 rendszerirányítói ismeretek – emelte ki Kremmer László, a Polygon oktatásért felelős vezetője. Emellé számos új, például Linux az iSeries rendszereken oktatás indult az idén (lásd keretes).

A cég különböző szinteken, 4-6 fős csoportokban szervezi tanfolyamait, de egy-egy konkrét probléma megoldásához az intézmények, pénzintézetek kihelyezett oktatásra, vagy egyéni konzultációra is felkérik a szakértőket. A cég saját elméleti képzési csomagját a gyakorlatban a számítógépeken végrehajtandó feladatok egészítik ki, melyek segítségével a tanultak helyben kipróbálhatók.

Magyarországon a Polygon az egyetlen, amely már hét éve birtokolja az IBM Premier Business Partner címet, s így a hallgatók a legrégebbi hazai rendszerintegrátortól, valóban éles környezetekben szerezhetnek gyakorlati szakismereteket – húzta alá a vezető.

A Polygon regisztrált felnőttoktatási központként működik, ahol 2007 novemberében elindul a vizsgáztatás is; a tanfolyamokat elvégző hallgatók széles körben elismert oklevélben részesülnek.

Kulcsszavak: oktatás Polygon IBM

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09