A 10 legnépszerűbb online kereskedő

Mészáros Péter, 2007. október 26. 10:21

2007. október 21-én lezárult az Év Internetes Kereskedője Díj közönségszavazási időszaka, amely során több mint 28.200 szavazat döntötte el, hogy ki kerül be a legjobb 10 közé. A közel 500 jelölt áruházból a legtöbb szavazatot kapott TOP 10 internetes áruház, amelyek közül a szakmai zsűri 2007 legjobb e-kereskedőjét kiválasztja, az alábbi:

Bookline.hu, Cherryon.hu, Depo.hu, Edigital.hu, Netpincér.hu, Ppo.hu, Surányihifi.hu, Teszvesz.hu, Topsport.hu, Vatera.hu, *

A szoros versenyben többen már sokadik alkalommal kerülnek be a döntőbe: ilyen az Edigital, Surányihifi, a Netpincér, Vatera, akik tavaly is az élmezőnyben végeztek. A tíz döntősből több olyan, ún. online piactér, amelyeknek nincsenek saját termékeik, hanem ún. közvetítői munkát végeznek: ilyen az éttermi szolgáltatásokat egy helyen felvonultató Netpincér, a jellemzően műszaki cikkek kínálatát összegyűjtő Depo, illetve a két legkedveltebb virtuális piactér, az egyik a tavalyi nyertes Vatera, másik a Teszvesz.hu.

A közönségszavazás lezárulta után a szakmai zsűri munkája következik: a neves szakértőkből álló zsűri dönti majd el, hogy ki kapja az Év Internetes Kereskedője címet 2007-ben. A zsűri a döntéshez többek között értékeli a vállalkozások üzleti modelljét, az elért üzleti eredményeket, a honlapok színvonalát, felhasználó-barátságát, fogyasztóvédelemmel kapcsolatos ismertetők minőségét, az ismertséget és számtalan egyéb szempontot. A fődíj mellett a szakmai zsűri kiválasztja az Év Legígéretesebb Internetes Kereskedőjét is. Az Év Internetes Kereskedője megtisztelő címet a nyertes egy éven keresztül használhatja, nyereménye pedig egy, a támogatók által biztosított médiafelületekből álló online kampány.

Az Év Internetes Kereskedője Díj ünnepélyes átadására november 8-án kerül sor a Corvinus Egyetemen, amelyre a legtöbb szavazatot kapott e-kereskedők mellett a sajtó képviselői és a zsűritagok is meghívást kapnak.

A szakmai zsűri az alábbi szervezetek képviselőiből áll: Informatikai Vállalkozások Szövetsége; Inter-Európa Bank Zrt.; Kirowski Zrt., [origo], Index.hu Zrt.,Gazdasági és Közlekedési Minisztérium., Portfolio.hu; Central European University, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem – Gazdaság – és Társadalomtudományi Kar – Információ és Tudásmenedzsment Tanszék, Budapesti Corvinus Egyetem – eBusiness Kutatóközpont, Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért.

* a kereskedők nem a beérkezett szavazatok száma szerint, hanem ABC sorrendben vannak feltüntetve.

Kulcsszavak: díj e-commerce

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50