Milliárdos védjegypert nyert az origo

Mészáros Péter, 2007. október 26. 13:32

A origo Média és Kommunikációs Zrt., a T-Online Magyarország tartalomszolgáltatási területének jogutódjaként védjegybitorlás megállapításáról szóló pert nyert az OrigoApro.hu Kft.-vel szemben. A jogerős ítélet szerint a bíróság elutasította a felperes mintegy 19 milliárd forintos kártérítésre vonatkozó követelését, és az első fokon megítélt 1 millió forinton felül másodfokon további 300 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezte a kft.-t.

A Fővárosi Bíróság elsőfokú ítélete után a Fővárosi Ítélőtábla immáron jogerősen teljes egészében elutasította a felperes követeléseit, amelyek az origóapró, az origóállás és az origóautó védjegyek használatának eltiltására, valamint mintegy 19 milliárd forintos kártérítésre vonatkoztak az [origo] portált is üzemelő [origo] Zrt.-vel szemben. A bíróság ezen kívül perköltségként összesen 1,3 millió forint megfizetésére kötelezte az OrigoApro.hu Kft.-t.

Az ítélet kimondásánál szerepet játszott, az [origo] kezdettől fogva saját regisztrált [origo] védjegyeit – vagyis a sérelmezett megjelöléseket – használta, amelyek lényegesen korábbiak a felperes által lajstromozottnál. 

Érdekesség, hogy a cégalapítással szorosan összefüggő tevékenységen kívül az OrigoApro.hu Kft. az elmúlt évben nem végzett piacra lépésre irányuló aktív tevékenységet a mérlegében tükröződő módon, illetve – a Fővárosi Bíróság végzését követően – a felperes domain-neveihez tartozó portálokon tartalom híján mindössze „under construction”, azaz fejlesztés alatt felirat olvasható.

Az [origo] Zrt. az ítélet birtokában folytatja az OrigoApro Kft. védjegyei törlése iránti, a kereset kézhezvételét követően indított eljárásait.

Kulcsszavak: T-Online-hu jog Origo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09