Megérkezett az LG Viewty professzionális kamerás telefon!

forrás Prim Online, 2007. október 27. 08:47

Megérkezett Európába az LG professzionális kamerás telefonja az LG Viewty (LG KU990). A mobilkommunikációs piac egyik vezető gyártójaként ismert LG Electronics először a 2007-es IFA-n mutatta be augusztusban a cég új, csúcstechnológiás telefonportfoliójának első darabját. A készüléket számos olyan funkcióval vértezték fel, amelyeket korábban soha nem láthattunk mobiltelefonokban.

A fantasztikus stílussal és teljeskörű megoldásokkal rendelkező telefon 5 megapixeles Schneider-Kreuznach lencsével ellátott fényképezőgépét auto-, manuális- és arcfelismerő fókusszal is vezérelhetjük, mobiltelefonban elsőként a világon. A manuális opció segítségével könnyedén fókuszolhatunk bármely pontra, így tökéletes képet készíthetünk amikor csak szeretnénk. Gyengébb fényviszonyok és kisebb rázkódás esetén jön jól az ISO800 és SmartLight funkció, valamint az egy érintéssel aktivizálható digitális képstabilizátor, amelyek világos és tiszta felvételeket biztosítanak.

A világon elsőként az LG PRADA telefonban bemutatott érintésvezérelt LCD kijelző továbbfejlesztett változatát építette a cég az LG Viewty-ba: érintésünkre jelzést ad a készülék, amellyel megfelelő működését erősíti meg. A 3 inches nagyméretű LCD képernyőn azonnal megnézhetjük és szerkeszthetjük is az elkészült képet a kézi-szerkesztő funkciónak köszönhetően, majd továbbküldhetjük barátainknak. A képernyő teljes méretében DivX videókat is nézhetünk szélesvásznú formátumban.

A világ első mobiltelefonba épített, másodpercenként 120 képkockás felvétel rögzítésére képes kamerájával felvételeink valóban életre kelnek. Videofelvételt készíteni és megosztani a világgal még sosem volt ilyen egyszerű: elég egyetlen kattintás és a HSDPA 3.6 nagysebességű internetkapcsolattal azonnal a YouTube-ra tölthetjük anyagainkat. (Ez a funkció szolgáltató függő.)

A készülék hátlapján elhelyezett multifunkcionális forgógomb gyors keresést és szabályozást tesz lehetővé: többek között zenék és videók lejátszása közben állíthatunk a hangerőn, előre és hátra tekerhetünk a keresésben, valamint zoomolhatunk is videófelvételeinkben. A 3 lépcsős gombbal könnyedén kiválaszthatjuk azt is, hogy milyen módban szeretnénk használni a készüléket: ’Kamera’, ’Video’, illetve ’Album’.

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nem érdemes otthon őrizgetni a régi mobilokat

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 19. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09