Integrált alkalmazás-futtatót fejleszt a Mozilla

Milkovits Gábor, 2007. október 28. 08:53

A Mozilla Prism néven egy olyan integrált alkalmazás-futtató szoftvert fejlesztett ki, amely lehetővé teszi web-alapú alkalmazásoknak a számítógépeken futó operációs rendszerekbe történő integrálását.

A Prism az Adobe nemrég kiadott AIR szoftveréhez hasonlóan lehetővé teszi, hogy a felhasználók közvetlenül a Windows, a Mac OS X vagy a Linux rendszer alkalmazásmenüjéből, vagy éppen egy az asztalon elhelyezett ikonra kattintva nyithassanak meg olyan web-alapú alkalmazásokat, mint például a Gmail, a Windows Live vagy a Facebook. A Prism a Mozilla többi szoftveréhez hasonlóan nyílt forráskódon alapul, és azt célozza, hogy a fejlesztők a jelenlegi szabványos eszközökkel szabhassák webes alkalmazásaikat a dokumentumközpontú számítógépes környezethez.

A szoftvernek már létezik Windows-os prototípusa, míg a Mac OS X és Linux fejlesztések egyelőre korai fázisban vannak. A távlati tervek között szerepel a Firefox 3 böngészővel összehangolt offline információkezelés, illetve a háromdimenziós grafikával való kompatibilitás bevezetése is.

Kulcsszavak: onlineszolg Mozilla

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50