Magyar informatikus egyedi sikere

Elismerés a kis- és középvállalati informatika szakértőjének

forrás Prim Online, 2007. november 5. 10:18

A KKV-informatika szakértőjeként Réczi Gábor, a NetAcademia Oktatóközpont tanára Magyarországon elsőként kapott e területhez kapcsolódóan Microsoft MVP (Most Valuable Professional) címet. A kiemelkedő tudásért járó, szakértői témához kapcsolt minősítéssel így már három oktatató is büszkélkedhet a NetAcademiánál.

Elsőként kapta meg magyar informatikus, Réczi Gábor, a kis- és középvállalatok (KKV) informatikai igényeire megoldást nyújtó Small Business Server 2003 (SBS) kategóriában az MVP (Most Valuable Professional) címet. A Microsoft a saját területén kiemelkedő szaktudással rendelkező, s azt a nagyközösséggel is megosztó szakembereket nemzetközi szinten ismeri el ezzel a minősítéssel.

A címhez kapcsolódó termék, az SBS 2003, a Microsoft kisvállalatokra szabott informatikai megoldása, amely tartalmazza mindazokat a funkciókat, illetve szolgáltatásokat, melyekre egy kisebb cégnek a gyorsabb, olcsóbb és hatékonyabb működés érdekében szüksége lehet. „Magyarországon mintegy 53 000 KKV rendelkezik számítógépes hálózattal, s ezek felének már van valamilyen szervermegoldása. A szerverrel rendelkezők aránya évről évre növekszik, melynek jelentős részét a Small Business Server teszi ki” - mondta Keszei Balázs, a Microsoft Magyarország termékmenedzsere.

Réczi Gábor SBS témában rendszeresen publikál, blogot vezet, több száz fős előadásokat, például a Microsoft Magyarország szervezésében jelenleg futó országos Informatika Tisztán előadássorozat előadásait tartja. A NetAcademia Oktatóközpont hivatalos Microsoft oktatójaként (MCT) tanít, oktatási anyagokat készít, valamint Microsoft-hálózatokkal kapcsolatos IT szaktanácsadást nyújt. Technológiai kompetenciái közé tartozik még a Windows Server-alapú hálózatok, szolgáltatások teljes körű  kezelése, virtualizálása, illetve az újdonságok tesztelése, azok rendszerbe állítása.

Magyarországon jelenleg mindössze 20 informatikai szakember birtokolja az MVP címet, közülük három a NetAcademia Oktatóközpont csapatában dolgozik. Réczi Gábor mellett Fóti Marcell ügyvezető és vezető oktató, valamint Gál Tamás rendelkeznek a kiemelt szakmai támogatással együtt járó minősítéssel. „Büszkék vagyunk arra, hogy a NetAcademiánál már három MVP tart tanfolyamot, mellyel egyedülállóak vagyunk a hazai informatikai oktatási piacon” – mondta Szántó Zoltán, a NetAcademia Oktatóközpont kereskedelmi igazgatója.

Kulcsszavak: oktatás NetAcademia

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb húszezer laptopot szállít a Delta Systems Kft. az iskoláknak

A tavaly őszi szállítás után idén újabb, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy vármegye diákjai a Delta Systems Kft. közreműködésével mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) a csaknem húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a Delta Systems Kft. vezette konzorciumot, mellyel a négy vármegye tanulói számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit. 

2024. április 24. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50