A világ legmagasabb kontrasztarányú plazma panele

Mészáros Péter, 2007. november 6. 16:02

A globális laposképernyős piac egyik vezető szereplőjeként ismert LG Electronics bemutatta feljavított képminőségű ’G Platform’ plazma TV paneljeit a yokohamai FDP International 2007 laposképernyő kiállításon október 24. és 26. között Japánban.

Az LG új HD és Full HD plazma TV-i 30,000:1 kontrasztaránnyal rendelkeznek, amely duplája a jelenleg létező 15,000:1 értéknek. A G platform panelek egyedülálló módon képesek visszaadni a teljes színskálát, köztük a mélyfekete szín árnyalatait is, 20 százalékkal csökkentett tükröződéssel. A napjainkban kapható fekete panelek csak tiszta fekete színű panelek alkalmazásával tudják a képernyő színvilágát javítani, viszont az LG kifejlesztett egy színreprodukciós eljárást, amelyet a színes foszforréteg optimalizálásával és dielektromos réteg használatával értek el a mérnökök.

„Legújabb G platform panelünk gazdaságos áron csúcsminőségű képet biztosít az LG fejlett technológiájának köszönhetően” – mondta Christopher Kim, az LG Electronics PDP Module marketing csapatának vezetője. „Különleges képalkotó technológiánk 100 Hz-re duplázza a standard 50 Hz-es képfrissítési időt, homályos és vibráló képektől mentesen. Ezek a panelek a legtisztább képeket jelenítik meg a legkevesebb zaj kíséretében a PAL rendszerű piacokon, így Európában, Ázsiában, a Közel-Keleten és Afrikában.”

Az új paneleket használó LG TV-k ergonómiailag is tudatosan lettek megalkotva, maximális kényelmet biztosítva szemünk számára. A G platform panelek a belső környezeti viszonyoknak megfelelően állítják be a kontúrokat és optimalizálják a fényerőt, valamint a kontrasztarányt, így nem kell erőltetnünk a szemünket, és kevésbé fáradunk el tévézés közben. Ezek a panelek az iparág legcsendesebb modelljei, így filmnézés közben még a leghalkabban suttogó szereplőket is tisztán fogjuk hallani. A G platform panelekkel felszerelt LG plazma TV-k 2007 negyedik negyedévétől lesznek kaphatóak.

A panelek a 32, 42 és 50 inches HD TV-kben éppúgy megtalálhatóak lesznek, mint az 50 és 60 inches full HD modellekben. Mindegyik HD TV, köztük az 50 inches full HD modell is a single scan technológiát alkalmazza, amely vezető az iparágban. A panelek ezenkívül 100 Hz-es képfrissítésre képesek.

Az LG a piac legszélesebb és legteljesebb portfoliójával rendelkezik a plazma panelek területén, a 32 inches készülékektől a 102 inches modellekig.

Kulcsszavak: TV LG LG Electronics

TV ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09