Integrált DSL termékekkel a magyar piacra lépett az AVM

Kovács Attila, 2007. november 7. 16:08

A berlini központú AVM GmbH Magyarországon terjeszkedik tovább − jelentette be a cég szerdán, budapesti sajtótájékoztatóján. Az integrált DSL modemekkel felszerelt szélessávú eszközök egyik vezető európai gyártójaként ismert AVM komoly részesedést kíván szerezni a hazai VoIP piacon és közismertté szeretné tenni FRITZ! termékcsaládját.

„Komoly eredményeket várunk ettől az itteni piacra lépéstől”- mondta Klaus von Kries, az AVM értékesítési vezetője, aki szerint a VoIP piac szempontjából nagyon eseménydús, izgalmas időszak várható Magyarországon. Az AVM, amely kizárólag disztribútorokon és internet-szolgáltatókon keresztül tervez értékesíteni, már számos potenciális partnerrel egyeztetett az együttműködés lehetőségeiről,  első két partnerével, a Papír-Ász Kft.-vel és az internetszolgáltató MACROgate-tel forgalmazás céljából már meg is állapodott.

Az AVM sajtótájékoztatóján bemutatta legfőbb termékét, a FRITZ! Box Fon WLAN 7140-et. Ez egy kombinált, "három az egyben" eszköz: WLAN router, VoIP és vezetékes PBX és ADSL modem. A WLAN 7140 két analóg vonalat kapcsol az internethez és a vezetékes telefonvonalhoz. Lehetővé tesz telefonhívásokat az interneten (VoIP-pal) vagy vezetékes telefonon keresztül akkor is, ha a számítógép ki van kapcsolva. A Stick & Surf funkció, amit az AVM fejlesztett ki, lehetővé teszi a FRITZ!Box biztonságos csatlakozását a számítógépekhez, felhasználói konfiguráció nélkül. A FRITZ!Box Fon WLAN 7140 USB portja pedig lehetőséget ad még számos alkalmazás telepítésére, így például USB kulcsok, nyomtatók vagy lemezmeghajtók mind megoszthatók a LAN-on keresztül.

A FRITZ!Box Fon alapfunkciói: DSL router (1xEthernet plus, 1xUSB) tűzfal; négyportos kapcsoló LAN/WAN opcióval); intelligens sávszélesség-menedzsment (hangcsomagok priorálása, szolgáltatás-minőség, kombinált PSTN/ISDN); max 10 darab integrált SIP kliens; USB-gazda szerep USBperifériákhoz. 

A FRITZ!Box FonWLAN7140 funkciói: hatékony VoIP alközpont ISDN és analóg vezetékes telefonvonalakhoz; WLAN sebesség akár 125 Mbit/s (802.11b/g, g++); egyszerű vezeték nélküli biztonság, gyári beállítás egyedi WPA-kulccsal; erős tűzfalrouter (négyportos LAN) IP maszkolással, "Sick&Surf" funkcionalitás, felkészítve az IPTV és VMM vezeék nélküli multimédia alkalmazásokra; távmenedzsment.

Schindler Péter, a MACROgate ügyvezető igazgatója a tájékoztatón bejelentette, hogy országos promóció keretében, mától ez év december 30-ig minden eladott AVM VoIP-képes termékhez ajándék MACROgate telefonszámot kapnak a vevők, amely ezer forint lebeszélhetőséget nyújt bármely hálózat irányába.

Kulcsszavak: AVM +céginfo hálózat VoIP DSL

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09