Ausztria legsikeresebb IKT-szakvására február 5-től 7-ig

Mészáros Péter, 2007. november 10. 08:52

2008. február 5-től 7-ig a Bécsi Vásáron Ausztria legnagyobb IKT-szakvására egyben az ágazat legfontosabb platformja is. Kereken 80 előadás, szeminárium és pódiumbeszélgetés a keretprogramban A nemzetközi figyelem középpontjában a közép-, kelet- és délkelet-európai országok.

Az ITnT Ausztria legnagyobb információ-technológiai és telekommunikációs (IKT) szakvására, amelyet 2008. február 5-7-ig immár negyedik alkalommal rendeznek meg a Bécsi Vásárközpontban. A szakvásár a hazai valamint a közép-, kelet- és délkelet-európai országok IKT piacának legfontosabb platformja. Az ITnT klasszikus b2b-rendezvényként három tematikus súlypontra épül „Infrastruktúra és Megoldások“, „Software & Szolgáltatások“, valamint „Telekommunikáció & Megoldások“. A vásár széles körű keretprogrammal várja az érdeklődőket, melyet célirányos kapcsolatteremtő rendezvények egészítenek ki. „Az ITnT mérvadó és irányadó szakvásár, továbbá jelentős lendületet ad az IKT-ágazatnak Ausztriában, valamint a közép-, dél- és kelet-európai térségben” – hangsúlyozza Matthias Limbeck okleveles mérnök, a Reed Exhibitions Messe Wien témákért felelős ügyvezető igazgatója.
Az idei szakvásár szintén rekorderedménnyel zárult: a kiállítók száma 30 százalékkal (összesen 389), a látogatóké pedig 8 százalékkal (16 874) nőtt.„

Az ITnT elsősorban a minőségi szempontból magas rangú és nemzetközi szakközönséggel jeleskedik. A szakmai látogatók 20 százaléka az ügyvezetői – tehát döntéshozói - szinthez tartozik, 10 százalékuk pedig az IT-menedzsmentet képviseli. A szakmai látogatók ágazatok szerinti megoszlása a következő: 14 százalékuk az ipari szektorból érkezik, 7 százalékuk a közszférából és 4 százalékuk a bank- és biztosítói szférából. A szakmai látogatók 12 százaléka külföldről utazik Bécsbe az ITnT-re. A legtöbben Németországból vesznek részt a kiállításon, de szép számban érkeznek Magyarországról, Csehországból, a tengerentúlról és Európa többi országából is.

Átfogó tematikus összeállítás

Christian Friedl, a Reed Exhibitions Messe Wien vásári üzletágának vezetője „a siker receptjének“ nevezi az ITnT átfogó tematikus összeállítását. Az ITnT magában foglalja a legfontosabb ágazati területeket. A 2007-es vásár statisztikája szerint a látogatók számára legfontosabb témák – IT-biztonság (32,2 %), hálózati megoldások (31 %), hardver (29,5 %) és telekommunikáció (27,2 %) – ugyanúgy megtalálhatók, mint a storage (tárhely), a CRM (Customer Relationship Management – ügyfélkapcsolat menedzsment), az RFID (Radio Frequency Identification), az e-government, az ERP (Enterprise Resource Planning) és az open source

Megnyerő keretprogram

A kiállítások és prezentációk mellett további 80 előadás, szeminárium és pódiumbeszélgetés szerepel az ITnT 2008 programján.
Ezt színesítik még a kapcsolatteremtésre alkalmat adó időpontok napközben és esténként.

ITnT: az Ausztria és a közép-, kelet-, és délkelet-európai országok közti kapcsolatok motorja

Az ITnT nemzetközi szintű jelentősége abban is megmutatkozik, hogy a közép-, kelet- és délkelet-európai régióból érkező vállalatok is nagy sikerrel vesznek részt a kiállításon. Így például 2007-ben 18 cég vett részt az ITnT-n a Cseh Köztársaságból, és mutatta be IKT-megoldásait és szolgáltatásait. De olyan országok is, mint például Svájc, szintén igénybe veszik az ITnT-t mint országokat átfogó IKT-platformot. Svájc, amely a Svájci-osztrák és Lichtensteini Kereskedelmi Kamara égisze alatt volt jelen, annyira elégedett volt a 2007. évi ITnT rendezvénnyel, hogy 2008-ban még nagyobb mértékben képviselteti magát az eseményen.

Bővebb információ az ITnT 2008 szakvásárral kapcsolatban a www.itnt.at weboldalon olvasható.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50