Novell SUSE Linux megoldás Mexikó legnagyobb IT projektjében

forrás Prim Online, 2007. november 12. 11:52

Az Instituto del Fondo Nacional de la Vivienda (INFONAVIT), Mexikó legnagyobb jelzálog-hitelező vállalata a Novell SUSE Linux Enterprise megoldását választotta új fizetésbegyűjtő rendszerének alapjául. Az INFONAVIT a SUSE Linux Enterprise rendszerrel stabil és rugalmas platformot biztosít költségeinek és felügyeleti folyamatainak racionalizálásához, amellyel több mint 830 000 munkáltatónak és 12 millió felhasználónak nyújt szolgáltatást.

„Az INFONAVIT új pénzügyi begyűjtő rendszerének bevezetése az eddigi legnagyobb informatikai beruházás Mexikóban, amely a mexikói társadalom mellett a nemzetgazdaság számára is kiemelkedően fontos” – mondta Oscar Castellanos Peón, az INFONAVIT informatikai szolgáltatásainak koordinátora. „A SUSE Linux Enterprise Server stabil, nagy teljesítményű platformot biztosít az új megoldáshoz, melyet a Novell munkatársai gyorsan és hatékonyan vezettek be” – tette hozzá Peón.

Az INFONAVIT SUSE Linux Enterprise befektetései 12 hónap alatt térültek meg, miután az új rendszer hatékonyabb jelzálogfizetés kezelést tesz lehetővé és növeli a belső hatékonyságot. A vállalat becslése szerint megközelítőleg 3 millió dollárt takarított meg eddig a hardverköltségeken és 1,5 milliót a szoftverlicenceken. A SUSE Linux Enterprise Server stabilitásának és megbízhatóságának köszönhetően pedig a hosszú távú birtoklási költséget is alacsony szinten tudja tartani.

Az INFONAVIT több megoldás tesztelését követően döntött a SUSE Linux Enterprise Server bevezetése mellett. A vállalat ettől a lépéstől bevételeinek növekedését, működési költségeinek csökkenését, és üzleti folyamatainak egyszerűsítését várja. A rendszer az INFONAVIT SAP vállalati erőforrás-kezelő megoldásába integrált SAP Public Sector Collections and Disbursements alkalmazást használja. Az INFONAVIT tapasztalatai szerint a Novell SUSE Linux Enterprise megoldásának bevezetése a hardverinfrastruktúra befektetési költségeinek és a karbantartási teendők csökkentésével több mint 50 százalékkal visszaszorította az új fizetési rendszer kivitelezésének költségeit. A Novell világszínvonalú támogatási háttere szintén kulcsfontosságú szerepet játszott a vállalat döntésében.

„A SUSE Linux Enterprise Server használatával az INFONAVIT egy nagyteljesítményű megoldáshoz, számos megtakarítási lehetőséghez jut, úgy hogy közben egy biztonságos és megbízható kiszolgálót használ a vállalati telepítésekhez” – mondta Gastón Pernalete, a Novell Mexico főigazgatója. „Örömmel fogadtuk a visszajelzést, hogy a piac számára egy erős, rugalmas és biztonságos platformot kínálhatunk, amely az INFONAVIT esetében 830 000 ügyfél számára garantál minőségi teljesítményt” – tette hozzá Pernalete.

A Novell következő generációs nyílt platformja, a SUSE Linux Enterprise a vállalati számítástechnika kiválóan megtervezett, olcsón és hatékonyan integrálható platformja, amely az asztali számítógépektől az adatközpontokig kínál megoldásokat.
A Novell SUSE Linux Enterprise ajánlatairól további információt a http://suse.novell.hu weboldalon talál. A www.novell.com/success weboldalon pedig arról olvashat, hogy az ügyfelek hogyan használják ki a Novell megoldásainak előnyeit világszerte.

Kulcsszavak: Novell Linux

linux ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Watson ereiben "Linux vér" folyt

A Watson – egy IBM által kifejlesztett szuperszámítógép – a „Jeopardy!” című, a magyarországi „Mindent vagy semmit” vetélkedőhöz hasonló televíziós kvízműsorban mutatta be képességeit a két korábbi bajnok, Ken Jennings és Brad Rutter ellen. Az összecsapás egy kétnapos bajnokság keretében zajlott, amelyet február 14. és 16. között sugároztak. A játék a Watson győzelmével zárult, az egymillió dolláros főnyereményt jótékony célra ajánlotta fel az IBM.

2011. február 20. 11:03

Altató - linuxban

Mit csinál a programozó, ha rábízzák a pár hetes gyermeke altatását? Végiggondolja a feladat lépéseit, kitalálja az algoritmust, és megírja a programot, mely bármikor, bármelyik gyereknél, korlátlan ideig futtatható. És közben a papa nyugodtan nézheti a meccset, vagy írhatja az újabb szoftvert!  (Legújabb videó-hírünkről a programutasítások is leleshetőek: http://video.prim.hu/video/altato-8211-linux-nyelven

2011. január 20. 12:55

Beszélő Linux (BeLin) látássérülteknek

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány évek óta fontos feladatának tekinti az esélyegyenlőség biztosítását az info-kommunikáció terén.

2010. május 17. 20:01

Kétezer nyílt forráskódú alkalmazás a közszektor számára

Az Európai Unió Open Source Observatory and Repository (az Európai Unió Nyílt Forráskódú Obszervatóriuma és Tárháza; OSOR.eu) mára a közigazgatás számára már több mint kétezer ingyenes és nyílt forráskódú alkalmazáshoz enged hozzáférést. Hamarosan magyar szoftverek is bekerülnek az OSOR tárházába.

2010. február 5. 16:43

Új, ingyenes openSUSE kezdőknek és haladóknak

Megjelent az openSUSE 11.2 legújabb kiadása. Az openSUSE 11.2 változata egy év fejlesztési munkáját, illetve a Firefox, az OpenOffice.org, a GNOME, a KDE és több mint 1000 nyílt forráskódú alkalmazás új változatát tartalmazza. Az openSUSE biztonságos és stabil Linux-alapú operációs rendszer, amely egyszerűen használható, és minden fontos komponenst tartalmaz, amire szükség lehet az asztali számítógépeken vagy a kiszolgálókon.

2009. november 30. 17:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09