Novell Magyarország: kedvezményes SUSE Linux előfizetést és nemzetközi "YES" minősítést ad a hardvergyártóknak

forrás Prim Online, 2007. november 14. 13:30

Magyarországon is elindult a Novell új OEM programja, melynek keretében a hazai hardvergyártók és forgalmazók is kedvezőbb áron értékesíthetik a Novell SUSE Linux Enterprise operációs rendszerrel előtelepített gépeiket. Az OEM program elindulásával egy időben a Novell PSH Kft. a régióban elsőként YES tesztközponttá vált. A Novell "YES" minősítése igazolja, hogy a SUSE Linux Enterprise termékek garantáltan együttműködnek az adott gyártó termékeivel.

Magyarországon is megszülettek már az első OEM szerződések. A Szintézis Informatikai Zrt. és a Bootmaker Kft. az elsők között kínálják Novell SUSE Linux Enterprise operációs rendszerrel előtelepített gépeiket. Az OEM program elindulásával egyidőben a Novell PSH Kft. a régióban elsőként YES tesztközponttá vált. Egy informatikai környezet hatékony működéséhez figyelembe kell venni azt, hogy a szoftver futtatásához a megfelelő hardvereszközöket használjuk. Ezt a döntést könnyíti meg a YES minősítés, mellyel a Novell az operációs rendszer gyártójaként megfelelőnek minősíti a hardvereket, ezzel garantálva, hogy a SUSE Linux disztribúció működni fog. A YES teszt mind a felhasználók, mind a hardvergyártók és forgalmazók számára előnyös, hiszen a Novell YES minősítése azt igazolja, hogy a SUSE Linux Enterprise termékek garantáltan együttműködnek az adott gyártó termékeivel.

"A Szintézis Informatikai Zrt. több mint 20 éve foglalkozik a Novell termékeivel. Magyarországon az elsők között kötöttünk OEM licenc szerződést a Novellel. A mai informatikai környezetek megkövetelik a biztonságos, ugyanakkor költséghatékony rendszerek kialakítását, ezért számunkra kiemelkedően fontos, hogy mindezt biztosítsuk ügyfeleink számára.  A Novell SUSE Linux mindkét feltételnek maradéktalanul megfelel. Egyszerre költséghatékony és megbízható megoldás, ami mögött a Novell tudásbázisa áll, így garanciát nyújt a folyamatos működésre, valamint a jövőbeli fejlesztésekre. Magyarországon elsőként teszteltük Novell Linux Desktopra notebookjainkat és elsőként nyerte el mindegyik Sineus Notebook modellünk a Novell YES minősítését. Ennek köszönhetően partnereink nagyobb bizalommal választják gépeinket, hiszen ez is bizonyítja a Novell termékek együttműködését hardvereinkkel" - mondta Virágos Péter a Szintézis Informatikai Zrt. notebook termékmenedzsere.

"A Bootmaker Kft.-vel már a cég alapításakor elköteleztük magunkat a Novell filozófiája és termékei mellett. Minden ügyfelünk stabil és biztonságos rendszert szeretne alacsony kivitelezési és üzemeltetési költséggel. Többéves tapasztalatunk alapján ezeknek a követelményeknek kizárólag a Novell termékeivel tudunk megfelelni. A Novell SUSE Linux alapú megoldásai teljes körűen támogatottak számítógépeinken, melyek most az OEM konstrukcióban még kedvezőbb áron és feltételekkel érhetőek el. Továbbra is célunk, hogy ügyfeleink a nyílt forráskódú alkalmazások használatával, valamint a Novell megoldásaival még eredményesebben működhessenek" - mondta el Csizmadia Ferenc a Bootmaker Kft. ügyvezetője.

A Novell Open Business OEM licencek kizárólag számítógépekkel együtt értékesíthetőek. A kedvezményes konstrukcióban való értékesítéshez a partnereknek regisztrálniuk kell magukat a Novell Technology Partner programjában (minimum az ingyenes Ready szinten). A Novell Technológiai Partnerprogramjával a hardvergyártók és forgalmazók kihasználhatják a Novell világszínvonalú oktatási, támogatás és fejlesztői szolgáltatásait. A Novell Technológiai Partnerprogramjának részleteiről, előnyökről és jelentkezési feltételekről további információ

Nemzetközi szintű megállapodások az iparág vezető hardvergyártóival:

Novell SUSE Linuxszal előtelepített Lenovo Thinkpad noteszgépek


A Linux asztali rendszerében rejlő lehetőségeket bizonyítja az is, hogy a Lenovo egy nemrégiben bejelentett együttműködési megállapodás értelmében előtelepített Linux operációs rendszerrel kínálja a jövőben ThinkPad noteszgépeit. A Lenovo egyedülálló módon mind a hardverhez, mind az operációs rendszerhez támogatást nyújt. A Novell pedig közvetlen hozzáférést biztosít a karbantartási frissítésekhez a ThinkPad noteszgépek vásárlóinak. A Novell és a Lenovo elkötelezett kapcsolatát támasztja alá az is, hogy a két vállalat több mint öt éve végez közös kutatásokat és fejlesztéseket. A Lenovo több éve kínál Linux-tanúsítványokat a ThinkPad termékcsaládjához. Emellett olyan eszközöket is biztosít ügyfeleinek, amelyek lehetővé teszik a ThinkPad noteszgépeken futó Linux rendszerek optimális használatát. A Lenovo a ThinkPad T60p mobil munkaállomáshoz biztosított Help Center támogatási szolgáltatást a SUSE Linux Enterprise Desktop 10 rendszerre is kiterjeszti.

Linuxos desktopok a Delltől

A Dell, a világ egyik legnagyobb számítógépgyártója a felhasználók követeléseinek engedve vezeti be a Linuxot. Néhány hónappal ezelőtt a "Linuxszal előtelepített Dell gépek" iránti vásárlói igények felmérése céljából felmérést indított, melyet több mint 100 000-en töltötték ki. A válaszadók több mint 70%-a válaszolta azt, hogy használna Linuxszal előtelepített Dell rendszert otthon és az irodában egyaránt. A válaszadók jelezték, hogy linuxos notebookra, és linuxos desktopra is lenne igényük. Ennek megfelelően a Dell előtelepítési disztribúciós és támogatási megállapodást kötött a Novellel, melynek keretében SUSE Linux Enterprise Desktop 10 operációs rendszerrel előtelepített, válogatott notebookokat és desktop gépeket kínálnak a vásárlók számára Kínában.

A HP tanúsítja a Novell SUSE Linux Enterprise Desktopot notebookjaira


A HP már a megjelenés előtt egy hónappal bejelentette, hogy számos notebookjára - többek között az nx6310, nx6320, nc6320, nc2400, nx6315 és nx6325 modellekre - tanúsítja az operációs rendszert. Ezek bevizsgálása és tesztelése sikerrel zajlott, így ügyfeleink biztosak lehetnek abban, hogy a SUSE Linux Enterprise Desktop a HP notebookjain is megbízhatóan fog működni.

Kulcsszavak: Novell-hu Linux Novell

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8 hüvelykes Android táblagép – amely a modern mobilos játékosok számára készült – áthidalja a PC és a mobiljátékok közötti szakadékot, egyúttal elérhető és kényelmes megoldást kínál a kiemelkedő játékélményt kereső játékosok számára.

2024. április 15. 14:43

Országos előadássorozatot indít az SZTFH a magasabb szintű kiberbiztonságért

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít. A roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalatokat érintő kiberbiztonsági fenyegetésekre, valamint – a cselekvő állam részeként – elősegítse a nemzeti digitális szuverenitás és a kiberbiztonság, mint a piacon megvalósuló versenyelőny érvényesítését.

2024. április 13. 14:20

Szerkessz 4K-s Adobe Premiere videókat az ASUSTOR Flashstor 12 Pro NAS-ról!

Az Adobe Premier Pro az egyik legnépszerűbb videószerkesztő alkalmazás. Az Adobe Premiere videók szerkesztésére és speciális effektek hozzáadására is használható. Szerkesztés közben azonban olyan problémák léphetnek fel, mint a nem megfelelő teljesítmény, a tárolólemezek lassúsága, az elegendő tárolókapacitás hiánya, vagy éppen a lemezek meghibásodása és a biztonsági másolatok hiánya. A kevés tárhellyel rendelkező számítógépek felhasználóinak és a tartalomgyártóknak az ASUSTOR a Flashstor 12 Pro használatát javasolja a hatékony 4K-videószerkesztéshez.

2024. április 13. 06:09

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09