A legjobb hazai vállalati weboldal

forrás Prim Online, 2007. november 16. 07:49

A Magyar Telekom végzett az élen a Halvarsson & Hallvarsson (H&H) legjobb magyarországi vállalati honlapokat rangsoroló listáján. Az értékelés során a pénzügyi, befektetői, vállalatirányítási információk megléte mellett a honlapok funkcionalitását és navigálhatóságát is vizsgálták. Az európai listán a Telecom Italia szerezte meg az első helyet.

A Halvarsson & Hallvarsson (H&H) piacvezető svéd pénzügyi kommunikációs tanácsadó cég 1997 óta végez felméréseket vállalati weboldalak körében, és ennek során évente mintegy 500-600 céges honlapot elemez. A ranglista összeállításánál elsősorban a befektetők, elemzők és üzleti újságírók vállalati honlapokkal szemben támasztott igényeire fókuszálnak. Kiemelkedő figyelmet fordítanak például a pénzügyi és befektetői információk könnyű, angol nyelven történő elérhetőségére. Emellett a pontozásban fontos szempontot jelentenek a vállalatirányításról, társadalmi szerepvállalásról szóló információk, az általános céginformációs oldalak, a felhasználóbarát sajtószoba, és nem utolsó sorban az új technológiák, interaktív funkciók alkalmazása az adott honlapon. A cég évről évre megújítja szempontrendszerét, az idén még nagyobb hangsúlyt kapott az értékelésben a funkcionalitás és a navigálhatóság.

A H&H az idén rangsorolt első alkalommal magyarországi vállalati honlapokat is. A megvizsgált 11 honlap közül a Magyar Telekom weboldala végzett az első helyen. A honlap arculattervezésében és struktúrakialakításában a Kirowski nyújtott segítséget. Az európai listán is egy távközlési cég végzett az élen, a Telecom Italia nyerte el a legjobb céges weboldal címet.

A H&H felméréséből az is jól látszik, hogy a vállalati honlapok jelentősége folyamatosan nő. A felmérésben részt vevő befektetők, pénzügyi elemzők és üzleti újságírók 80 százaléka állandó internetkapcsolat mellett végzi munkáját, és 90 százalékuk szerint a vállalati weboldalak jelentik a legfontosabb pénzügyi információforrást a tőzsdén jegyzett társaságok esetében.

Kulcsszavak: +céginfo Magyar Telekom

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Facility managementben erősít az ICON

Három kiemelkedő épülettel, két irodaházzal és egy logisztikai ingatlannal bővült az ICON Real Estate Management ingatlanüzemeltetési portfoliója. A BEM Irodaház, a D2 Szabadkikötő, és az ELTE egyik megújult ingatlanja nem csupán az építészeti megoldásaik tekintetében példaértékűek, de a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is úttörő megoldásokat alkalmaznak.

2024. április 17. 18:09

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Mesterséges intelligenciával készítik össze az Unilever B2C webshopjának rendeléseit

Közel 800 cikkszámot kezel, illetve mesterséges intelligenciával ellátott eszközökkel végzi a komissiózási feladatokat a Waberer’s Csoport leányvállalata, a WSZL az Unilever Magyarország Unishop elnevezésű B2C webshopjában. Az új megbízásnak köszönhetően a Waberer’s eddigi tevékenysége bővült és egy 14.500 négyzetméteres raktári terület kezelése mellett immár az Unishop raktárlogisztikai és fullfilment kiszolgálását is végzi. 

2024. április 17. 14:50

Terjednek az alacsony kódú technológiák

Az elmúlt években állandó slágertéma volt a globális informatikushiány, majd elkezdtek záporozni a hírek a techszektorban zajló tömeges elbocsátásokról és a szakértők máris a vészharangokat kongatták. A fordulatot a legtöbben a mesterséges intelligencia számlájára írják, ugyanakkor egyre nagyobb szeletet hasítanak a piacból a low-code platformok is. Ezekkel minimális kézi kódolással fejleszthetünk gyorsan és hatékonyan, miközben rugalmasan alkalmazkodhatunk a változó igényekhez és egyszerűen hangolhatjuk össze az üzleti és technológiai szempontokat. 

2024. április 17. 10:05

Már 250 SafeCross okoszebra védi a magyar gyalogosok biztonságát

2024. április 13-án, Debrecenben ünnepélyes családi rendezvényen adta át a Pearl Enterprises Kft. az általa fejlesztett 250. SafeCross okoszebrát.

2024. április 16. 18:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09