Az EATON megvásárolta az MGE Office Protection Systems UPS gyártót

forrás Prim Online, 2007. november 19. 11:05

A  szerteágazó ipari tevékenységet folytató Eaton Corporation amerikai vállalatcsoport kiterjesztette minőségi áramellátás üzletágát a korábban a Schneider Electric által birtokolt MGE egyfázisú szünetmentes berendezéseivel foglalkozó üzletág megszerzésével, ezáltal  a világon a második legnagyobb áramellátási megoldás-szállítóvá vált.

2007. november 1-én lezárult az MGE egyfázisú UPS üzletágának (MGE Office Protection System) megszerzését célzó ügylet, melynek értéke 425 millió Euro volt (jelen árfolyamon 612 millió USD.)

“Ez a tranzakció izgalmas hírt jelent az EATON és az MGE Office Protection Systems ügyfelei számára” – nyilatkozta Tom Gross alelnök, az EATON Electric Group “Power Quality and Control Operations” diviziójának elnöke. “Az akvizíció által a minőségi áramellátás üzletágban pozíciónk jelentősen javul, tevékenységünk olyan kulcsfontosságú területekre és országokra is kiterjed majd, elsősorban Európában, ahol eddig nem voltunk közvetlenül jelen. Emellett építeni tudunk az MGE Office Protection Systems disztribúciós csatornákban elért eddigi kimagasló eredményeire, valamint  ázsiai globális gyártói kapacitásaink megnövekedésére.

Az MGE Office Protection Systems széleskörű elektromos védelmi megoldásokat tervez és gyárt vállalkozások, kis üzletek és otthoni felhasználók részére. Az MGE Office Protection Systems egyike a legnagyobb szünetmentes tápegység gyártóknak Európában, és jelen van az ázsiai/csendes-óceáni, afrikai, latin-amerikai, orosz és észak-amerikai piacokon is. Az MGE Office Protection Systems világszerte 800 alkalmazottat foglalkoztat, a világ 40 országában tart fenn irodákat és 60 országban szolgálja ki vevőit közvetlenül.

Az MGE Office Protection Systems minden olyan túlfeszültség-védelemmel, áramellátással és -elosztással kapcsolatos problémára megoldással szolgál, melyek irodai, hálózati ill. ipari környezetben felmerülhetnek. Viszonteladói csatornájában IT, adatkommunikációs, elektrotechnikai és ipari elektromos termékek disztribútorai éppúgy megtalálhatók, mint az IT/telekommunikációs OEM partnerek.

“Piacvezető megoldásaink és a folyamatos innováció számos stratégiai előnyt jelent az EATON és partnerei számára” - nyilatkozta Hervé Tardy, az MGE Office Protection Systems korábbi ügyvezetője, aki mostantól a cég alelnökeként és az EATON egyfázisú rendszerek divíziójának elnökeként folytatja munkáját. “Az MGE Office Protection Systems és az EATON vállalatcsoport is kiváló hírnévre tett szert, az EATON szervezetéhez történő csatlakozásunkkal továbbra is elkötelezettek maradunk a minőség iránti.”

Az EATON világszerte vezető vállalatnak számít az elektromos vezérlés, áramelosztó rendszerek, a szünetmentes áramforrások és az ipari automatika és a kapcsolódó szolgáltatások területén. A folyamatos termékfejlesztéseknek, magas színvonalú gyártási technológiának és a világszerte mindenütt jelenlévő szervizszolgáltatásnak és támogatásnak köszönhetően, az EATON olyan kiváló minőségű, vezető márkákat gyárt és forgalmaz, mint a Powerware®, Cutler-Hammer®, Holec® és a MEM®. A felsorolt márkák az ipar, a közintézmények, a kormányzati szervek, az IT, és az OEM piac áramellátással kapcsolatos igényeit követik. További információ a www.eatonelectrical.com honlapon.

A szerteágazó tevékenységet folytató ipari gyártó Eaton Corporation forgalma 2006-ban elérte 12,4 milliárd USD-t. Az Eaton vezető vállalatnak számít a minőségi elektromos áramellátási, elosztási és vezérlési rendszerek, az ipari, autóipari és légi járművek folyadékalapú áramrendszerei, a járművek légkondicionáló berendezései, az erőátviteli megoldások valamint a gazdaságos és biztonságos üzemanyag felhasználást biztosító intelligens generátor-rendszerek területén. Az Eaton 63.000 alkalmazottat foglalkoztat és több mint 140 országban értékesíti termékeit. További információért kérjük látogasson el a http://www.eaton.com/ honlapra.

Kulcsszavak: UPS +céginfo MGE UPS Eaton

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05