Új generációs adatfeldolgozási és -tárolási megoldás a Sun-tól

forrás Prim Online, 2007. november 19. 11:39

A Sun Microsystems két új rendszer bevezetését jelentette be, amelyek a nagy számítási teljesítményű megoldásokat (HPC) alkalmazó vásárlók szélsőséges adatfeldolgozási, méretezhetőségi és adattárolási elvárásait elégítik ki.

A világ első nyílt architektúrájú, petaléptékű számítástechnikai környezete, a Sun Constellation System szélsőségesen kis helyigényű, azonban nagy teljesítményű adatfeldolgozási, hálózati, adattároló és szoftverkörnyezeteket egyesít egy integrált, általános célú rendszerben. A Solaris, Linux és Windows operációs rendszerekre épülő Sun Constellation System összetett adatfeldolgozási problémákat oldhat meg igen egyszerűen, mivel a rendszer a részlegszintű fürtöktől a legkiterjedtebb szuper-számítóközponti konfigurációkig bárhogyan skálázható. A Sun StorageTek 5800 rendszer célja a kiterjedt metaadat-kezelési szolgáltatásokkal rendelkező, nagyméretű adattárolók hosszú távú megóvása, integritásuk hatékony megőrzése.

Sun Constellation System

A Sun Constellation System a világ legskálázhatóbb, nyílt szabványokra és szabványos összetevőkre épülő HPC számítástechnikai architektúrája. A részlegszintű fürtöktől akár petaléptékű feldolgozási feladatokat ellátó környezetekig is skálázható rendszer szélsőségesen kis helyigényű feldolgozó csomópontokat és Infiniband kapcsolókat, valamint nagy teljesítményű háttértárolókat tartalmaz. A Sun Constellation System a következő innovatív, a petaléptékű környezetekben az éles működést biztosító összetevőkből áll:

Moduláris Sun Blade 6048 rendszer – szélsőségesen kis helyigényű pengekiszolgáló-platform, amely támogatja a SPARC, az AMD Opteron és az Intel Xeon processzorokat, valamint az olyan széles körben elterjedt operációs rendszereket, mint például a Solaris és a Linux.

Sun Datacenter Switch 3456
– a világ első, egyetlen házba telepíthető, petaléptékű környezetekre létrehozott kapcsolója a ma elérhető legnagyobb teljesítményű Infiniband kapcsoló teljesítményének tizenkétszeresét nyújtja. Ez teszi lehetővé a Sun Constellation System számára, hogy a konkurens rendszerek által használt kábelmennyiség csupán egyhatodát használja, továbbá az Infiniband kapcsolóelemek számának 1:300 arányú csökkentése révén egyszerűsíti a nagy teljesítményű fürtök tervezését és működtetését is.

Rendkívüli feldolgozási teljesítményű, nagy sűrűségű tároló és nagy teljesítményű szalagtár egyedi, teljes körű hierarchikus tárolási megoldásban, automatizált és zökkenőmentes átvitellel, amely támogatja az adatok optimális elhelyezését.

A HPC-ügyfelek számára létrehozott új Sun Datacenter Express Services szolgáltatások, amelyek a Sun Customer Ready programján keresztül kombinálhatók a gyári integrációs és tervezési szolgáltatásokkal, átfogó, kompakt rendszereket és szolgáltatási megoldásokat biztosítanak, csökkentve a HPC-infrastruktúrák beszerzésével és működtetésével kapcsolatos költségeket és komplexitást. További információk a  Sun Constellation System rendszerrel kapcsolatban: www.sun.com/sunconstellationsystem

Sun StorageTek 5800

A Sun StorageTek 5800 rendszer a nagy mennyiségű fix adat tárolására szolgáló tárolórendszerek új kategóriáját jelenti. A Sun StorageTek 5800 az első nyílt forráskódú, kereskedelmi forgalomban kapható , rögzített tartalom tárolására alkalmas rendszer. A Sun StorageTek 5800 biztosítja az adatok hosszú távú elérhetőségét, ugyanakkor egyszerűbben bevezethető és könnyebben üzemeltethető, mint a hagyományos fájlblokk-alapú adattároló rendszerek. A Sun StorageTek 5800 rendszer lehetővé teszi a vásárlók számára a zökkenőmentes méretezést, milliós megtakarítást elérve ezzel az adminisztratív költségekben. Az adatvagyon hosszú távú megőrzésére és megóvására létrehozott rendszer a fejlett adatintegritási és adatbiztosítási funkciók révén segít az adatromlás és -vesztés elleni küzdelemben. További információk a Sun StorageTek 5800 rendszerrel kapcsolatban: http://www.sun.com/storagetek/disk_systems/enterprise/5800/index.xml

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50