Svájci tőke az Extreme Digital Kft-ben

Kovács Attila, 2007. november 19. 18:00

Várkonyi Balázs, az Extreme Digital piacvezető internetes műszaki áruház ügyvezető igazgatója és Claudio Cocca, a svájci befektető cég képviselője ma Budapesten, sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a Softcon 25+1 százalékos részesedést szerzett a magyar kft-ben.

Cocca kifejtette, az Extreme a maga területén innovatív és sikeres vállalat, a korábban szoftverfejlesztéssel foglalkozó svájci cég hosszú távra fektet a magyar cégbe. Elsőként Romániában és Bulgáriában kíván a két fél továbblépni.

Várkonyi Balázs szerint az Extreme a múlt évi 5,5 milliárd forintos forgalomhoz képest idén a tervek szerint 7 milliárd forintos forgalmat realizál. Az Extreme Digital az együttműködés megkezdésével, december hónap folyamán részvénytársasággá alakul. A már négy üzlettel is rendelkező cég november 27-én Győrben megnyitja ötödik kiskereskedelmi egységét. A Prím Online kérdésére, Várkonyi elmondta, hogy a digitális fényképezőgépek, videokamerák, számítástechnikai (hw és sw) és szórakoztató elektronikai termékek online forgalmazása mellett a cég a karácsonyi időszakban ún. "fehér árukat", háztartási kisgépeket és szépségápolási termékeket is szándékozik az internetes megrendelés útján értékesíteni.

Kulcsszavak: Extreme Digital +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50