1,8 millió Wii készül havonta, továbbra is lehetséges hiány

Milkovits Gábor, 2007. november 21. 13:09

A Wii premierje után egy teljes évvel még mindig akkora a kereslet a Nintendo játékkonzolja iránt, hogy a gyártó nem győz elegendő készüléket szállítani a kereskedőkhöz.

George Harrison, a Nintendo szóvivője a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy világszerte több helyszínen összesen mintegy 1,8 millió Wii konzolt gyártanak havonta, azonban így is szinte hetente kell arról dönteniük, hogy mely piacokra irányítsák az épen frissen csomagolt szállítmányokat. Pedig a mostani már egy felpörgetett termelést jelent éppen amiatt, mert több helyről, például Amerikából és Nagy-Britanniából is a készletek kifogyásáról érkeztek jelentések a vállalathoz. Harrison most azt mondta, hogy a karácsony előtt várhatóan fellendülő kereslet miatt decemberben is előfordulhat, hogy egyes helyeken hiánycikk lesz a termék.

Az utóbbi időben a hiányról szóló hírek hatására olyan hírek keltek szárnyra, melyek szerint a Nintendo a kereslet további fellendítése érdekében mesterségesen gerjeszti azt, ez azonban aligha valószínű, tekintve az igen erős konkurenciát. A Microsoft például újabb komoly lökést adott az Xbox 360 eladásainak a Halo 3 videójáték szeptemberi kiadásával, a Sony pedig a PS3 árának leszállításával, illetve egy olcsóbb modell kibocsátásával tette vonzóbbá saját konzolját.

Kulcsszavak: Nintendo játék

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09