Dübörög az online utaztatás

forrás Prim Online, 2007. november 21. 13:24

A tavalyi év azonos időszakához képest 2007-ben 43%-kal bővült az interneten szervezett utazások száma az Index.hu utazási mellékletének (C-Travel.hu) adatai alapján. Ez év novemberéig 30.000 ajánlatot kértek az oldal felhasználói belföldi vagy külföldi útra, míg tavaly ugyanez a szám 21.000 volt.

A legnagyobb növekedés - az előfoglalási adatok alapján - a síutak terén mutatkozik: több, mint háromszorosára nőtt az előző évhez képest az síszállásokra vonatkozó ajánlatkérések száma októberben és novemberben, amelyet természetesen befolyásol az emberek pozitív várakozása az időjárás tekintetében. Az eddigi tapasztalatok alapján beigazolódni látszik a C-Travel.hu nyáron végzett felmérésének eredménye, mely szerint a magyar síelők mintegy 70%-a a szomszédos Ausztria sípályáit keresi fel a téli hónapokban.

A síelésen kívül az egzotikus és egyiptomi last minute utak „hozzák lázba” első sorban az utazókat az internetes portál adatai alapján. A már 2006-ban is slágernak számító Bali, Kuba és Thaiföld mellett, idén télen az előzetes várakozások szerint Kenya, Mauritius, Mexikó és a Karib térség lesz kedvelt úti cél. Rendkívüli érdeklődés mutatkozik a nyelviskolai utak iránt is: egyre többen választják a nyelvtanulásnak ezt a módját, hiszen a „tanulók” a lehető leghatékonyabban, anyanyelvi környezetben sajátíthatják el a választott idegen nyelvet, miközben megismerik az adott országhoz kapcsolódó kultúrát, életmódot.

Továbbra is töretlen a három- és négycsillagos wellness szállodák népszerűsége a magyar utazók körében: az Index.hu utazási mellékletének adatai azt mutatják, az őszi hosszú hétvégék után karácsonykor és szilveszterkor is teltházasak lesznek a vidéki házak. A szilveszteri foglalások az előző évi tendenciáknak megfelelően már október végén megindultak. A négycsillagos vidéki szállodák visszajelzései alapján várhatóan november végére értékesítik a szobák nagy részét.

Az online utazásszervezések száma 2008-ban várhatóan tovább fog emelkedni, hiszen egyre több olyan utazási oldal segíti a felhasználókat, ahol akár több ezer külföldi szálláshely között válogathatnak. Az Index utazási mellékletén keresztül jelenleg 40.000 szállodába van lehetőség online foglalásra világszerte.

Kulcsszavak: utazás onlineszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05