VirusBuster: tíz éve az élvonalban

forrás Prim Online, 2007. november 22. 08:11

November 21-én szakmai konferenciával ünnepelte tizedik születésnapját az informatikai biztonságtechnika hazai éllovasa, a VirusBuster Kft.

Joggal lehet büszke bármelyik magyar vállalkozás, amely évtizedes múltat mondhat magáénak. Különösen igaz ez az informatikai piacon, amely szinte minden más területnél gyorsabban változik.

Nos, a VirusBuster Kft. nemcsak helytállt, fennmaradt tíz esztendőn át ezen a nehéz piacon, hanem sikert sikerre halmozva immár a nemzetközi porondon is nevet szerzett. Öt éve lépték át a magyar határt, s ma már 32 országban kaphatók a VirusBuster számítógépes vírusirtó szoftverei, amelyek minőségét számos világszerte elismert tanúsítvány igazolja. A kft. olyan multinacionális informatikai vállalatokkal épített ki együttműködést, mint a Hewlett-Packard, a Microsoft, a Novell és a Sun. Partneri kapcsolatot létesítettek az informatikai biztonságtechnika területének két patinás cégével, a Balabittel és a Commtouch-csal.

"Úgy gondoltuk, tizedik születésnapunkat legstílszerűbben egy szakmai konferenciával, s az azt követő fogadással ünnepelhetjük meg" - mondja a VirusBuster tulajdonosa és ügyvezetője, Bozsó Julianna. - "Meghívtuk üzletfeleinket, partnereinket: szakembereink előadásai alapján tekintsük át közösen, mi történt az elmúlt tíz évben a számítógépes vírusok és vírusirtók versenyében, s mire számíthatunk a közeljövőben."

A budapesti SAS Béke Radisson Hotelben tartott teltházas rendezvényen Bozsó Julianna megnyitója után Stange Szilárd, a VirusBuster fejlesztési igazgatója a vírusok őstörténetéről beszélt, majd Szappanos Gábor, a cég víruslaboratóriumának vezetője az 1996-tól napjainkig eltelt időszakkal foglalkozott. Előadásaikat Agócs Péter kutatási igazgató és Székely Dániel termékmenedzser trendelemzései követték.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50