Kibővíti együttműködését a Microsoft és a Novell

forrás Prim Online, 2007. november 27. 10:56

Egy évvel a Novell és a Microsoft által létrehozott megállapodás aláírását követően a felek bejelentették, hogy a jövőben is folytatódik az együttműködés. Az eredeti üzleti célok túlteljesítése után a vállalatok továbbra is erős igényt látnak a nyílt és zárt forráskódú szoftverek közötti együttműködés és a szellemi tulajdonjoggal kapcsolatos biztonság megteremtésére, és kibővítik korábbi technikai együttműködésüket.

A technikai együttműködés egyik kiemelt területe továbbra is a virtualizációs technológiák továbbfejlesztése, amelyen 2007. szeptember 12-e óta közös kutató-fejlesztő laboratóriumában (Interoperability Lab) dolgozik a két vállalat. A Novell és a Microsoft tervei szerint egy olyan többplatformos kisegítő lehetőségeket tartalmazó modellt hoznak létre, amely összekapcsolja a kisegítő technológiákat használó termékek Windows és Linux platformon működő meglévő keretrendszereit, ezáltal lehetővé teszi a fizikailag korlátozott személyek számára a számítógép-használatát. A Novell és a Microsoft a jövőben közösen dolgoznak azon, hogy valamennyi szoftvervállalat és a fejlesztők olyan kisegítő lehetőségekkel ellátott termékeket készítsenek Windows és Linux platformokra, amelyek a fizikailag korlátozottak, különösen a vakok számára megkönnyítik a számítógép-használatot.

Az együttműködés első évének eredményei

Az együttműködés első évében többek között olyan ügyfelek részesültek a két vállalat Windows és Linux rendszerek együttműködését javító széles körű üzleti és műszaki megállapodásának eredményeiből, mint az AIG Technologies, a Credit Suisse, a világ egyik legnagyobb számítógépgyártója a Dell, a Deutsche Bank AG, a HSBC Bank és a Wal-Mart Stores Inc.
A Novell és a Microsoft bejelentette, hogy 30 új ügyfél kap a Microsofttól hároméves prioritási támogatásról szóló tanúsítványokat a Novell SUSE Linux Enterprise Server rendszerhez, köztük az egyik legnagyobb lengyelországi értékesítési lánc, a Zabka Polska S.A., amely elsőként kötött ilyen megállapodást az országban, valamint a Svájci Posta, a T-Systems Enterprise Services GmbH és Los Angeles városa. Az új ügyfelek között helyi és globális, zárt és nyílt forráskódú megoldásokat használó vállalatok egyaránt szerepelnek, a pénzügy, az egészségügy, a kiskereskedelem és a technológia területéről.

A két vállalat folytatja a technikai együttműködést, hogy elősegítse az ügyfelek hatékonyabb munkáját a virtualizáció, a szabványalapú felügyelet, a címtár- és jogosultságkezelés, valamint a dokumentumformátum-kompatibilitás területén. A Microsoft és a Novell mérnökei közösen dolgoznak a két vállalat együttműködési laborjában a Massachusetts államban fekvő Cambridge-ben, ahol automatizált teszteket futtatnak, hogy biztosítsák a SUSE Linux Enterprise Server 10 és a Windows Server virtualizációja, valamint a Windows Server 2008 és a Xen együttműködését. Az egyesített csapat a redmondi (Washington), a provoi (Utah) és a nürnbergi (Németország) fejlesztőkkel közösen munkálkodik a két operációs rendszer közötti együttműködés zökkenőmentességén.

A fizikailag korlátozott személyek számítógép-hozzáférésének elősegítése

A Novell és a Microsoft a jövőben közösen dolgoznak azon, hogy valamennyi szoftvervállalat és a fejlesztők olyan kisegítő lehetőségekkel ellátott termékeket készítsenek Windows és Linux platformokra, amelyek a fizikailag korlátozottak, különösen a vakok számára megkönnyítik a számítógép-használatot.

A Microsoft vállalta, hogy elérhetővé teszi az ún. User Interface Automation (UIA - felhasználó felület automatizációja) keretrendszer specifikációját, amely leegyszerűsíti a fizikailag korlátozott emberek számára készülő, kisegítő technológiát használó termékek fejlesztését. A vállalat az eljárások implementálásához szükséges Microsoft szabadalmakat senkivel szemben nem használja fel, függetlenül a platformtól és attól, hogy nyílt vagy zárt forráskódú közösségről van szó. Ezzel egyidőben a Novell kifejleszt egy olyan illesztőprogramot, amely lehetővé teszi az UIA keretrendszer számára az együttműködést a már létező linuxos kisegítő lehetőségeket fejlesztő projektekkel, illetve kiegészíti az IBM Corp. és más cégek által már megvalósított befektetéseket. A Novell nyílt forráskódú munkája többplatformossá fogja tenni az UIA keretrendszert, miközben megvalósítja az UIA a Linux Accessibility Toolkittel (ATK - kisegítő lehetőségek eszközkészlete) történő együttműködését. Ez az eszközkészlet megtalálható a SUSE Linux Enterprise, és több más Linux disztribúcióban is. Az UIA-megoldás biztosítja a szoftveralkalmazások következő generációja számára a nem vizuális hozzáférési megoldások együttműködését.

Kulcsszavak: Microsoft Linux Novell

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50