Az ESET bemutatta a NOD32 új generációját

forrás Prim Online, 2007. november 27. 16:28

Az ESET bemutatta a NOD32 vírusirtó új verzióját, valamint új biztonsági programcsomagját. Az ESET Smart Security a vírusvédelem és a kémprogramvédelem mellett tűzfalat és levélszemétszűrőt is tartalmaz. Az új termékek hamarosan Magyarországon is elérhetők lesznek.

Az otthoni felhasználók számára az ESET termékbejelentéseinek kétségkívül legizgalmasabb pontja az ESET Smart Security, a gyártó új, integrált biztonsági programcsomagja. Az ESET Smart Security a NOD32 technológián alapuló vírus- és kémprogramvédelem mellett már beépített tűzfalat és integrált levélszemétszűrőt is tartalmaz. A szoftver így nem csupán a vírusok, a kémprogramok és a rootkitek ellen nyújt megbízható védelmet, hanem megakadályozza az illetéktelen adatkommunikációt, a levélszemétszűrő segítségével pedig meggátolja a kéretlen reklámlevelek beérkezését is.

Az ESET Smart Security emellett nagyobb teljesítményt nyújt, mintha a felhasználó feltelepítene a számítógépére egy vírusirtót, egy kémprogram-eltávolítót, egy tűzfalat és egy levélszemétszűrőt. Az ESET megoldásában a modulok ugyanis szorosan integráltak, és egymással is kommunikálnak. Ennek köszönhetően az ESET Smart Security minden károkozót a leghatékonyabb módszerrel állít meg, és a teljes programcsomag is a NOD32 antivírus rendszertől megszokott gyorsaságot nyújtja. Emellett az ESET Smart Security természetesen tartalmazza a NOD32 vírusirtóban megismert proaktív ThreatSense technológiát, így védelmet nyújt a még ismeretlen számítógépes fertőzések, vagy más néven nulladik napi támadások többsége ellen is.

Optimalizált keresőmotor

Az integrált biztonsági programcsomag mellett az ESET bejelentette a NOD32 antivírus rendszer új, 3.0-s változatát is. Így azok a felhasználók, akik számára nem fontos a kéretlen reklámlevelek szűrése vagy a tűzfal, továbbra is hozzájuthatnak a legújabb technológiát használó vírus- és kémprogramvédelemhez. A sokszorosan díjnyertes NOD32 új verziója az eddig is páratlanul gyors keresőmotor továbbfejlesztésének eredményeként – a belső teszteredmények szerint – még elődjénél is kevesebb erőforrást köt le. Emellett kisebbé vált a frissítések mérete is, ami különösen fontos a lassú internetkapcsolattal rendelkező otthoni felhasználók, valamint a vállalatok számára. A vírusirtó kezelőfelülete is átalakult. Az új grafikus felület áttekinthetőbb, könnyebben értelmezhető a laikus felhasználók számára, de a „Hozzáértő mód” aktiválásával a lakossági verziókban is elérhetőek a részletes beállítási lehetőségek.

Az ESET Smart Security és az ESET NOD32 Antivirus 3.0-s verziója hamarosan magyar nyelven is elérhető lesz, az angol nyelvű próbaváltozatok pedig már letölthetőek.

Kulcsszavak: security Eset NOD32

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Yettel: Új országos rekord született

2024. március 26-án több százan doboltak egyszerre Magyarország különböző pontjain, hogy hazai ütősrekordot állítsanak fel. A kísérlet apropóját az adta, hogy 30 éve indította el a Yettel – akkor még Pannon GSM néven – kereskedelmi szolgáltatását, amit a rekordkísérletben résztvevők egy országon átívelő, a mobilhálózat által összekapcsolt közös zenéléssel ünnepeltek meg. A mobiltársaság törökbálinti székházában és az ország több pontjáról 5G-hálózaton kapcsolódtak a helyszínek, és így a résztvevők egy új, hivatalosan is regisztrált országos rekordot állítottak fel.

2024. március 26. 17:11

Stabil áramellátás a Thermaltake tápegységével

A Thermaltake, a prémium toronyházak, tápegységek, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bemutatta a Toughpower TF3 1550 W-ot, egy csúcskategóriás ATX 3.0 tápegységet, a nagy teljesítményű rendszerek teljes energiaellátására tervezve. A két fejlett, 12+4 pines kábellel kompatibilis, natív PCIe 12V-2x6 moduláris interfész az új technológiával stabilabb támogatást biztosít a következő generációs hardvereknek. A kiváló 80 PLUS Titanium hatékonyságával és az Intel szabványainál szigorúbb specifikációkkal a Toughpower TF3 1550 W kiváló minőségű és stabil áramellátást biztosít a túlhajtást kedvelők PC-ihez. 

2024. március 22. 16:11

A Note Air3 sorozat a tökéletes e-papír notebook a számodra!

Lépj be a jegyzetelés jövőjébe a Note Air3 sorozattal, ahol az innováció és az egyszerűség találkozása újradefiniálja a produktivitást! Akár a monokróm e-papír tűéles tisztaságára, akár a színek élénk sokoldalúságára vágysz, ezek a táblagépek páratlan írási élményt kínálnak, és arra tervezték őket, hogy növeljék a koncentrációt és a kreativitást. Csatlakozz a digitális jegyzetelés forradalmához és fedezz fel egy olyan világot, ahol a zökkenőmentes technológia találkozik az írás időtlen művészetével!

2024. március 21. 16:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05