E-mail adatvesztést megelőző és titkosító megoldás

forrás Prim Online, 2007. november 29. 09:28

Adatvesztést megelőző (DLP - Data Loss Prevetion) és titkosító megoldást jelentetett meg az e-mailekhez az IronPort. A közép- és nagyvállalati szegmensben egyre jelentősebb probléma az adatok vállalaton kívülre, illetéktelen kezekbe jutása – ez ellen nyújt összetett, integrált megoldást az IronPort, illetve a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokat a Telindus.

A DLP – Data Loss Prevention –, azaz az adatvesztés elleni védelem egyre nagyobb hangsúlyt kap napjainkban, amikor a vállalati és személyes információk zöme számítógépekben tárolódik. E-mail, azonnali üzenetküldés, webmail, webform, fájl transzfer, és még számos módja van annak, hogy az információ elhagyja a céges hálózatot, általában kontrollálatlanul; s ezek mindegyike magában hordozza annak veszélyét, hogy az információ illetéktelen kezekbe kerüljön. Folyamatosan növekszik az adatvesztési esetek száma, és az általuk okozott kár. Legyen szó akár véletlen hibáról, akár rosszindulatú támadásról, az adatvesztés rombolja a cég hírnevét, csökkenti az ügyfelek bizalmát, plusz költségeket okoz, és akár bírósági eljárást is vonhat maga után. Az elektronikus kommunikáció minden csatornáját szemmel kell tartani, eljárási szabályokat definiálni a szellemi termékek, pénzügyi információk, személyes és egészségügyi adatok, személyes pénzügyi adatok védelme érdekében. Az integrált vállalati védelem fontos eleme a DLP megoldás, amellyel szemben követelmény a nagy teljesítmény és a gyors telepíthetőség.

Az IronPort most megjelent megoldása egyszerűsíti az érzékeny nagyvállalati információk összetett védelmét. A DLP funkcionalitása kiterjed a hagyományos email biztonsági spam és vírusszűrési funkciókra, a munkafolyamat alapú policyk létrehozására, tartalom vizsgálatra, üzenet titkosításra, karanténozásra és/vagy archiválásra.

Az IronPort megoldásában a DLP funkciókat az IronPort saját fejlesztésű AsyncOS operációs rendszer tartalmazza. Amíg a legtöbb DLP rendszer hardverek és szoftverek beállításával jár, az IronPort megoldása esetén egyetlen egérkattintással bővíthető DLP képességekkel a rendszer. A DLP modul átvizsgálja az összes lényeges tartalmat, beleértve ebbe az e-mailek levéltörzseit, csatolt Microsoft Office dokumentumokat, illetve több száz más csatolmány típust is. Mindezek együtt találhatók meg, egyetlen csomagként az IronPort web-alapú Email Security Manager policy management moduljában.

A Telindus, az IronPort hazai partnereként jelentős előrelépésnek tartja a mostani bejelentést, hiszen olyan funkcióval gazdagodott a kínálata, ami idehaza is egyre fontosabbá válik. „A közép- és nagyvállalatok, állami intézmények és különösen a pénzügyekkel és egészségüggyel foglalkozó szervezeteknél egyre nagyobb hangsúlyt kap, hogy az adatok ne kerülhessenek a szervezeten kívül, illetéktelen kezekbe” – mondja Sajó Péter, a Telindus üzletfejlesztési igazgatója. „Az IronPort nagyon koncentrált, és így a maga területén kiváló és kiválóan alkalmazható megoldásokat nyújt az e-mailezés biztonságára, amelyben fontos új elem az adatvesztés elleni védelem. A Telindus megoldásportfoliójában fontos szerepe lesz a terméknek a komplex vállalati biztonsági rendszerek részeként” – tette hozzá.

Az IronPort DLP megoldásának sarokköve az automatikus titkosítás, azokban az esetekben, amikor érzékeny információt kell a szervezeten kívülre juttatni. Az IronPort közvetlenül a berendezésbe integrált titkosítási képességeket nyújt, felhasználva a már bizonyított PXE titkosítási technológiáját. A bejövő és a kimenő emaileket lehet titkosítani és visszafejteni további biztonságos szűréshez, útválasztáshoz, üzenettovábbításhoz szükséges hardver nélkül. A berendezés érzékeli és automatikusan titkosítja a policykre alapuló kimenő üzeneteket. Tartalom monitorozó eszközök a policy követelményeit alapul véve figyelik az üzenetek tartalmát, átvizsgálják és érzékelik az érzékeny adatokat és az automatikus blokkoláson vagy a kimenő üzenetek titkosításán keresztül csökkentik a kockázatot.

Az IronPort email titkosító megoldása biztosítja, hogy a felhasználók az IT csapat beavatkozása nélkül küldhetnek és fogadhatnak titkosított üzeneteket. A biztonságos üzenetek címzettjeinek nincs szükségük semmilyen egyéni szoftver installálására a titkosított üzenetek visszafejtéshez és megnyitásához, függetlenül attól, hogy milyen email klienst használnak. A hagyományos nyílt kulcsú titkosítással szemben nem szükséges az üzenet küldését megelőző kulcscsere, ideális titkosítási megoldássá téve ezt az ad-hoc cégek közti (business-to-business) vagy cég és ügyfél közti (business-to-consumer) levelezés számára.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50