32 GB-os Creative Zen lejátszó

Milkovits Gábor, 2007. december 3. 21:25

A Creative bemutatta Zen hordozható médialejátszó készülékének legújabb, 32 GB-os verzióját.

Az igazán érdekes részlet az, hogy új Zen ezt a nagy kapacitást nem merevlemezzel, hanem flashmemóriával produkálja, ami máris azt bizonyítja, hogy a technológia rohamléptekkel tör előre. Elég csak arra gondolni, hogy nem is olyan régen az első laptopokba szánt flash-modulok teljesítménye volt 32 GB, habár az is igaz, hogy a fogyasztói piacon, elsősorban árkorlátok miatt, azóta sem sikerült túllépni ennek a kétszeresét. Az ilyen ütemű kapacitásnövekedés ugyanakkor nyilvánvalóan belátható időn belül feleslegessé teszi a hordozható eszközökben a merevlemezeket.

A 32 GB-os Creative Zen egyébként nem tartalmaz számottevő újításokat 4, 8 és 16 GB-os elődeihez képest; azaz a készülék SD kártyacsatlakozóval és egy 2,5” TFT LCD kijelzővel rendelkezik és számos zeneletöltő szolgáltatást illetve formátumot támogat; a videó-fájlok közül például lejátssza a WMV9, MJPEG, MPEG4-SP, DivX 4/5 és XviD tartalmakat. Az eszköz akkumulátorának egy feltöltésével 30 órányi zene- és 5 órányi mozgóképlejátszást tesz lehetővé. Az új Zen még az idén kapható lesz – Szingapúrban, 549 helyi dollárért (kb. 65 ezer Ft).

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50