A kapcsolat koncert 2008-as fellépője: Carlos Santana

forrás Prim Online, 2007. december 4. 16:29

A latin gitármágus 2004-es legutóbbi koncertje után most a T-Mobile Kapcsolat koncert sztárvendégeként érkezik Magyarországra.

Carlos Santana a zseniális gitár virtuóz napjaink élő zenei ikonja. Tíz Grammy-díj tulajdonosa, koncertjeit 100 millióan látták és 90 millió lemezt adott el világszerte. A legendás művész 40 éve folyamatosan a zenei élvonalban van, pályafutása során 38 albumot jelentetett meg, évről évre előadói munkásságának újabb és újabb csúcsait döntögetve. Zenéjét a rádiók, tévék többet játsszák, mint korábban bármikor és teltházas koncertjeivel körbejárja az egész világot. Titka egyedülálló és azonnal felismerhető virtuóz gitárhangzásában rejlik, mely önmagában egyesíti a hagyományos és mai értékeket.

Carlos Humberto Santana de Barragan szegény családban született 1947-ben, Mexikóban. Zenei tehetségét édesapjától örökölte, aki virtuóz ’mariachi’ hegedűs volt, így először öt éves korában Santana is a hegedűhöz nyúlt, majd miután a család az USA határán fekvő Tijuanába költözött, nyergelt át a gitárra. 14 éves korában családjával San Francisco-ba költözött, ahol nagy lelkesedéssel vetette bele magát a zenei életbe és kezdett koncertekre járni, majd 1966-ban megalapította első saját zenekarát. A ’The Santana Blues Band’ néven induló formáció azonnal be is robbant a zenei életbe. Santana című első albumuk ’69-ben jelent meg, majd a máig ötmillió példányban elkelt 1970-es Abraxas című korong következett, 6 hétig vezetve a slágerlistákat. Albumai közül a Santana, az Abraxas, a Santana III, a Supernatural, a Shaman és az All That I Am emelkedik ki. A Supernatural 15-szörös platinaalbum lett csak az Egyesült Államokban, világszerte ennek duplája fogyott a lemezből. Az album ’Smooth’ c. dala 12 héten át, a ’Maria, Maria’ 10 héten keresztül állt a slágerlisták élén. Az album összesen 9 Grammy díjat zsebelt be, és ezzel minden eddigi csúcsot megdöntött. Santana lemezein olyan vendégművészek működtek közre, mint például Dido, Placido Domingo, Chad Kroeger, Alejandro Lerner, Musiq, Ozomatli, P.O.D., Sean Paul, Steven Tyler az Aerosmith-ből, Shakira vagy Seal.
Előadói munkássága mellett rászorulók iránti elkötelezettsége is legendás, feleségével 1998-ban alapították a Milagro Alapítványt, mely a hátrányos helyzetű gyerekeket támogatja, valamint Carlos tevékenyen beszállt az AIDS elleni harcba is Dél-Afrikában.
Öt évtizeden átívelő, rendkívül termékeny pályafutása során mindvégig hű maradt ars poeticájához, melyet a hagyományok, és a múlt hatásai iránti tisztelet határoz meg, valamint képessége a változások felismerésére és üdvözlésére.

Kulcsszavak: zene szponzor T-mobile-hu

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05