A technológiai vezér is elhagyja a Motorolát

Milkovits Gábor, 2007. december 5. 08:17

Ed Zander általános vezérigazgató után most Padmasree Warrior, a gondokkal küzdő mobilgyártó technológiai vezérigazgatója (CTO) és alelnöke is bejelentette, hogy lemond pozíciójáról.

Jennifer Erickson, a Motorola szóvivője (ezzel a névvel!) hivatalosan úgy nyilatkozott, hogy Warrior távozása már hónapokkal ezelőtt el lett tervezve, és így nincs is összefüggésben Ed Zander felmondásával. Ehelyett inkább az utolsó lépése annak, hogy a cég piaci működéséhez igazítsák a vállalat tervezési és speciális technológiai háttérmunkáját. Warrior alatt egyébként a Motorola 4,1 millárd dollárt fektetett kutatás-fejlesztésbe, és ha hinni lehet a sajtóban közölt adatoknak összesen 26 ezer (!) mérnököt foglalkoztatott, mégsem sikerült a Razr-höz hasonlóan sikeres újabb modellel előrukkolnia. Emiatt az idei év második felében jelentős piacvesztést kellett elkönyvelnie a vállalatnak, amely a mobilágazatban világviszonylatban a másodikról a harmadik helyre szorult vissza.

Warrior helyét egyébként Rich Nottenburg stratégiai tervezésért felelős vezérigazgató veszi át, míg az egyes részlegek technológiai igazgatói megmaradnak a helyükön. A CTO távozásából egyes elemzők már olyan következtetéseket is megpróbáltak leszűrni, hogy a Motorola a nehézségek miatt az ígéretesen működő vállalati szektorba szándékozik visszavonulni és feladná a lakossági üzletágat, ez azonban egyelőre nem több puszta spekulációnál. Az ugyanakkor valóban érdekes kérdés, hogy miért nem inkább a marketinges csapatból távoztak a kudarcokért inkább felelőssé tehető személyek. További érdekes részlet az ügyben, hogy sajtóértesülések szerint a volt szocialista országok gyakorlatára vagy éppen Orwell 1984-ére emlékeztető módon máris több Warrior-ra vonatkozó referenciát eltávolítottak a Motorola portáljáról.

Kulcsszavak: CIO +céginfo Motorola

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05