IBM-biztonság: magyar piacon az ISS

Kovács Attila, 2007. december 7. 17:18

Abból az alkalomból, hogy hazánkban is megkezdte a forgalmazását, az IBM Magyarország ma sajtótájékoztatón mutatta be az általa megvásárolt ISS (Internet Security Systems) cég azonos nevű integrált internetbiztonsági (hálózatbiztonsági) szoftvertetmékét, illetve megoldásait.

Hrobár Péter, a szolgáltatási üzletág osztályvezetője és Dobos Sándor, az üzletág biztonsági tanácsadója tájékoztatta a megjelent újságírókat. Magyarországon az IBM partneri hálózaton keresztül szolgálja ki az ISS-t használó ügyfeleit. Ez lehetővé teszi, hogy a terméktámogatást az eddig megszokott magas szakértelemmel rendelkező gárda biztosítsa változatlan színvonal mellett. Az IBM elsősorban az MSS-re (felügyelt biztonsági szolgáltatás) és az emelt szintű gyártói támogatásra kívánja fektetni a hangsúlyt. Az ISS értékesítésére feljogosított partneri hálózat felépítése folyamatban van. Két disztribútor (Computerlinks Kft., RRC) és a Noreg Információvédelmi Kft. mint first-tear partner alkotja a jelenlegi ISS-partnerhálózatot.

Hrobár szerint az IBM nagy hangsúlyt kíván fektetni az ISS X-Force kutató laborjára. Magyarországon eddig főleg a pénzügyi szektorban terjedt el az ISS, így az IBM nagy perspektívát lát a termék, illetve megoldás hazai elterjesztésében.

Dobos szerint az ISS más internet-biztonsági terméktől megkülönböztető jegyei a következők. Az ISS MSS felügyelt biztonsági szolgáltatások csoportja más cégek biztonsági megoldásait is támogatják, így például a 3Com (IPS), Check Point (tűzfal), Cisco (IDS/tűzfal), Juniper (tűzfal) és McAfee (IPS) cégek termékeit. A szerver megoldások Windows, Solaris, HP-UX, SuSE Linux ésWM-Ware platformra is ki vannak dolgozva. Az ISS akár 55 százalékkal is képes csökkenteni a cégek költségeit: a belső erőforrások fenntartási költségei nélkül hasznosíthatják egy tapasztalt biztonsági cég szaktudását és folyamatait. Az X-Force labor a sokezer forrásból gyűjt biztonsági adatokat, valamint kutatja megelőző jelleggel és fejleszti a védekezési módszereket a támadásokra használható sérülékenységek ellen. Az ISS MSS az ISS Virtual Patch (virtuális szoftverjavítási) technológiáját használja, amely automatikusan alkalmazza a védelmi irányelveket a vállalat sérülékeny rendszerein, egyidejűleg blokkolva a támadásokat és megszüntetve a vészhelyzeti javítások szükségességét. Az IBM Magyarország szakemberei szerint a vállalati IT rendszerek preventív védelmi tevékenységét illetően az ISS ma piacvezető.

Kulcsszavak: IBM-hu ISS security IBM

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05