Adatduplikáció-megszüntetés EMC NetWorker-rel

forrás Prim Online, 2007. december 9. 13:43

Az EMC egyszerű, költséghatékony lehetőséget mutatott be adatduplikáció-megszüntetési („de-duplikációs”) és folyamatos adatvédelmi (CDP) technológiák integrálására a meglévő biztonsági mentési és helyreállítási környezetekbe. Az új funkciókat kombinálva az EMC NetWorker régóta bevált biztonsági mentési és helyreállítási funkcionalitásával az adatvédelmi műveletek a lehető legnagyobb rugalmassággal, pontos irányítással és a költségeket kézben tartva végezhetők, ugyanakkor védhetők a technológiák meglévő befektetései.

Az EMC NetWorker most már támogatja az adatduplikáció megszüntetését és a folyamatos adatvédelmet

Az EMC Avamar adatduplikáció-megszüntetés és az EMC RecoverPoint folyamatos adatvédelmi technológiák integrálásával az EMC tovább bővíti a NetWorker alapinfrastruktúráját, a vásárlók pedig modern, új generációs biztonsági mentési és helyreállítási funkciókhoz jutnak. Bár az Avamar és a RecoverPoint továbbra is megvásárolható függetlenül, az EMC NetWorker-vásárlóknak immár egyszerűbb a dolga, és képesek valóban leegyszerűsíteni az adminisztrációt az új adatvédelmi alkalmazások – és persze a meglévő védelmi irányelvek –irányításának és felügyeletének központosításával.

Az EMC Avamar nevű, szabadalmaztatott, a globális adatduplikációt megszüntető mentési technológiája azáltal javítja a távoli irodák, fiókirodák, adatközponti LAN-ok és VMware-környezetek adatainak védelmét, hogy a telephelyeken és a szervereken a részfájl-adatok csak egyetlen példányát tárolja, és ezáltal látványosan lecsökkenti a naponta mentett adatok mennyiségét. Az Avamar adatduplikáció-megszüntetési technológiának a NetWorkerbe beépítésével csökkenthető a mentendő fájlrendszer-adatok mennyisége anélkül, hogy elbonyolódna az adminisztráció: egységes a felügyeleti felület és a mentési munkafolyamat.

Az Avamar duplikáció-megszüntetési technológia közvetlenül a NetWorker-kliensbe van beépítve, így lehetővé teszi az ütemezés és az irányelvek létrehozásának – beleértve a tallózást és megőrzést, a figyelést és a jelentéskészítést is – teljes felügyeletét a NetWorker felügyeleti konzoljáról (NetWorker Management Console). A NetWorker felhasználók a biztonsági mentési és helyreállítási, illetve a duplikáció-megszüntetési klienseket ugyanazokkal az ismerős NetWorker-felületekkel és munkafolyamatokkal vezérelhetik, mint az összes többi klienst. 

Az EMC RecoverPoint beépítése a NetWorkerbe azt jelenti, hogy a RecoverPoint szintén a NetWorker Management Console felületről felügyelhető, és készíthetők CDP-pillanatfelvételek egy-egy adott pillanatról a gyors helyreállás, illetve a hosszútávú, lemezes vagy szalagos biztonsági mentés érdekében. A NetWorker központosított felügyeleti felületéről ütemezhetők a CDP-pillanatfelvételek, irányelvek állíthatók be, valamint tallózható a RecoverPoint alapú pillanatfelvételek indexei.

Az EMC kibővíti mentési, helyreállítási és archiválási portfólióját


Az EMC új generációs biztonsági mentési, helyreállítási és archiválási megoldásait tartalmazó átfogó portfóliója részeként bemutatott új platformfunkciókat és frissített szoftvereket is. Az EMC Disk Library DL4000 nevű, nyílt rendszerekhez szánt virtuális szalagkönyvtár most már RAID 6-os védelmet is kínál tovább javított rendelkezésre állással és új, 1 terabájtos (TB) lemezmeghajtókkal, amelyek 30 százalékkal nagyobb kapacitást biztosítanak és tovább javítják az online biztonsági mentés gazdaságosságát, hiszen tovább csökkentik a gigabájtonkénti tárolás költségét. Az EMC Disk Library mellett most már az EMC CLARiiON® CX sorozatú hálózati tárolórendszerek és az EMC Celerra® IP tárolórendszerek is képesek használni az 1 terabájtos lemezmeghajtókat – tovább könnyítve a lemezre mentési megoldások kialakítását. Végül az EMC Backup Advisor szoftver legfrissebb változata még szélesebb körben támogatja az alkalmazás- és hosztplatformokat, hogy leegyszerűsítse a teljes biztonsági mentési környezet elemzését és az eredményről jelentések készítését.

Az EMC Backup Advisor szoftver a biztonsági mentéshez kapcsolódó, testreszabható jelentéskészítési, riasztási, rendszerfigyelési és korrelációelemzési eszköz az EMC NetWorkerhez és más gyártók biztonsági mentési szoftvertermékeihez. A CommVault Galaxy, a CA ArcServ, a Symantec PureDisk és a Network Appliance NearStore VTL rendszereit, és természetesen az új EMC Disk Library 4000 modelleket is támogató Backup Advisor képes azonosítani és elemezni a biztonsági mentéssel kapcsolatos problémákat, valamint segíteni az optimalizálásban és a tervezésben. A szoftver új biztonsági funkciói között megtalálható a Microsoft Windows hitelesítés Microsoft SQL Serverekhez, az összes konfigurációs változtatás a teljes auditnaplója, titkosított kommunikáció, a felhasználók hitelesítése, kibővített, szerep alapú jogosultságkezelés és SSL-hitelesítés. Mi több, az EMC Backup Advisor most már japán, kínai, koreai és francia nyelven is használható.

Elérhetőség

Az EMC NetWorker adatduplikáció-megszüntetési és folyamatos adatvédelmi támogatása decembertől lesz elérhető az EMC-nél és hivatalos viszonteladóinál. Az EMC Disk Library család RAID 6-támogatása és az 1 terabájtos lemezmeghajtók novembertől lesznek elérhetők az EMC-nél és hivatalos viszonteladóinál. Az EMC Backup Advisor decembertől lesz elérhető az EMC-nél és hivatalos viszonteladóinál.

Kulcsszavak: security adatvédelem EMC

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05