Taroltak a debreceniek az EuroSkills magyarországi versenyén

forrás Prim Online, 2007. december 12. 17:38

A Microsoft és a Cisco december 7. és 8. között rendezte meg közös EuroSkills-Verseny2007 elnevezésű vetélkedőjének középdöntőjét, amely egyben az EuroSkills nemzetközi szakmai verseny nemzeti válogatója is. A versenynek közel 300 csapat 1200 diákja vágott neki, az első forduló összetett projektfeladatának kiértékelése után pedig a legjobb 25 csapat került a középdöntőbe. A döntőbe bejutott hat csapatból kikerülő legjobb csapat képviselheti Magyarországot a 2008. szeptember 18-20. között Rotterdamban megrendezendő európai döntőn. A döntősök között kiemelkedően nagy számban képviseltetik magukat debreceni diákok.

A középdöntőt megelőzően a versenyző csapatok feladata egy saját informatikai cég kitalálása, megszervezése és működtetése volt, a 21. század behálózott világában. A résztvevők hálózattervezési és -építési csapatmunkában, fejlesztésben és irodai szoftveralkalmazásokban mérték össze tudásukat. A fő kihívás az elképzelt cégnek otthont adó irodaház hálózatának megtervezése, szervereken és szimulátorokon történő installálása, és a nyitóünnepség megszervezése volt. A középdöntő különlegességét az jelentette, hogy már az első fordulóban profi, cégszintű anyagok születtek.

A zsűri a csapatok mind a négy tagját folyamatosan foglalkoztatta az általuk képviselt területen. A Microsoft specialista a részletes feladatlistának megfelelően Microsoft Small Business Servert és Windows 2003 Servert telepített és konfigurált, a Cisco specialista hálózattervezési és -konfigurálási feladatokat végzett a Packet Tracer nevű profi szimulációs szoftverrel, a két office-os szakember pedig céges weblapot, meghívót és egyéb dokumentációkat készített az elképzelt cég nyitópartijára, továbbá adatelemzést és más irodai szoftverekkel megoldható feladatokat teljesített. Az egyes csapattagok által végzett feladatok egy része egymásra épült, a zsűri kiemelten értékelte a több csapattag közös munkája nyomán létrejött produktumot. A legjobb hat csapatot az IT Akadémiák és a Cisco Hálózati Akadémiák oktatóiból álló zsűri előre kidolgozott, részletes és egységes pontozási rendszer alapján választotta ki.

A döntős csapatok és csapattagok:


HTTP Team - Kovács Zoltán, Terdik Sándor, Csősz Ignác, Mezei Zsolt (Debreceni Egyetem)

Exception Team - Oláh Zsolt, Mile Tamás, Zabán Tamás, Nemes Sándor (Debreceni Egyetem)

Future Office Network - Kóré András László, Liebhardt Péter,Müller Dávid, Lám István (Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem)

Jedlik Team - Mészáros József, Nagy László, Szabó Károly, Inotay Krisztián (Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola, Győr)

Team Spirit
- Farkas Máté, Szőke Péter, Balog Zsuzsa, Berke Zoltán (Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola, Debrecen)

VIKtory - Kóródi Norbert, Bessenyei Csilla, Radócz Dániel Imre, Czegle Tamás (Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola, Debrecen)

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik majd, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen.

2024. április 20. 09:49

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Ünnepel a Samsung Galaxy Team európai sportolói csapata

Már csak 100 nap, és elkezdődnek a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpia játékok. Ez alkalomból a Samsung, az esemény nemzetközi partnereként bejelenti eddigi legnagyobb létszámú sportolói csapatát. A vállalat idén összesen 57, köztük 44 európai Team Galaxy versenyzőt támogat – olyan sportolókat, akik a játékok során országukat képviselik –, hogy az olimpián is kihozhassák magukból a bennük rejlő lehetőségeket. 

2024. április 19. 15:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50