Magyar internetes holding terjeszkedik a Balkánon

MTI Sajtóadatbank, 2007. december 13. 09:24

Erőteljes balkáni terjeszkedésbe kezdett a Qualysoft nevű budapesti székhelyű, internet-technológiával foglalkozó nemzetközi holding: szerdán egyszerre három, Szerbiában az újdonság erejével ható honlapját mutatta be Belgrádban.

Az informatika több területén működő - Ausztriában, Németországban és Szlovákiában is jelen lévő - vállalat 2005-ben jelent meg Szerbiában, s gyors fejlesztés után néhány hónapja három weboldalt indított el: a Caskanje nevű - az iWiW-hez hasonló, de interaktivitásával, sokrétűbb kapcsolattartási lehetőségek felkínálásával annál többet ajánló - közösségi portált, az Infobay nevű internetes tartalomkeresőt és a Vesti24 hírkeresőt. Ezek bizonyos értelemben egyeduralkodók a térségben: konkurenciát csak a hasonló tartalmat szolgáltató külföldi, angol nyelvű oldalak jelentenek számukra, helyben, szerb nyelven nincs versenytársuk.

Mint a Qualysoft magyar és szerb vezetői az MTI-nek elmondták, a jövő év első negyedévében még egy internetes projektet kívánnak útnak indítani, de figyelmüket elsősorban annak szentelik, hogy kiteljesítsék szerbiai szolgáltatásaikat, s a nyelvhasonlóságot kihasználva tovább vigyék őket Horvátországba, egyéb volt jugoszláv, alapvetően a szerb egy változatát beszélő országokba. További fontos céljuk az, hogy megjelenjenek Romániában is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50