Segédlet az elektronikus cégbírósági eljárásokhoz

forrás Prim Online, 2007. december 13. 11:03

A NetLock Kft. és a NetAcademia Oktatóközpont közös képzést indít, amelynek célja az ügyvédek, jogi képviselők elektronikus cégeljárásra történő felkészítése.

Az elektronikus cégeljárási rendszer jelentősen egyszerűsíti az ügyintézést, gyorsítja és költségkímélővé teszi az ügyvédi irodák munkáját, viszont mind technológiai, mind pedig szakmai oldalról felkészültséget igényel a felhasználóktól. A NetLock és a NetAcademia decembertől elérhető közös tanfolyamát elsősorban azoknak ajánlja, akik szeretnék megismerni a 2008. július 1-től kötelezővé váló elektronikus cégeljárás folyamatának részleteit és akik számára fontos a gyors ügyintézés. Az egynapos e-cégeljárás tanfolyamon részt vevő ügyvédek részére a NetAcademia biztosítja a magas színvonalú szakmai felkészítést, a NetLock Kft. pedig ezt kiegészítendő az elektronikus cégeljárásban való részvétel technikai feltételeit, azaz: a minősített elektronikus aláírást, a chipkártyákat és az időbélyegzést.

A NetLock és a NetAcademia együttműködése a szakemberképzésben több éves hagyományokra tekint vissza. A NetAcademia számára a kezdetek óta a NetLock biztosítja a titkosításhoz, illetve az elektronikus aláíráshoz szükséges technológiai hátteret, a NetAcademia pedig a NetLock informatikai szakembereinek képzését végzi. Az elektronikus cégeljárás kapcsán kézenfekvő volt, hogy közösen indítsák el az ügyvédeknek szóló tanfolyamot. Az egynapos képzés során a résztvevők megismerik az elektronikus cégeljárás folyamatát, valamint az alkalmazásához szükséges informatikai eszközök használatát, maximálisan felkészülve a 2008. július 1-i határidőre.

A NetLock Kft. a tanfolyamon részt vevő ügyvédek, ügyvédi irodák és vállalatok jogi képviselői számára egy speciális, minden szükséges elemet tartalmazó ún. Advocatus csomagot biztosít, amelynek megléte nem feltétele az oktatáson való részvételnek, de a későbbi elektronikus cégeljárásokhoz feltétlenül szükséges. A szolgáltatáscsomag beszerzésével a tanfolyamot elvégző ügyvédek és jogi képviselők a cégeljárás keretébe tartozó ügyfajtákat a jövőben már elektronikusan intézhetik, pl. interneten keresztül adhatják be a cégbejegyzési, változásbejegyzési kérelmeket stb. – elkerülve a cégbíróságokon történő sorban állást.

Az Advocatus csomag tartalmaz egy minősített aláíró tanúsítványt a dokumentumok hitelesítéséhez, egy megszemélyesített intelligens chipkártyát a tanúsítványok tárolásához, használatához, egy kártyaolvasót a chipkártya használatához, illetve egy aláírás- és időbélyeg kezelő szoftvert a dokumentumok elektronikus aláírásához és adott időpontbani létezésük hitelesítéséhez. A csomag előnye, hogy a megrendeléstől számítva akár 10 munkanapon belül már használható és olyan tanúsítvánnyal is választható, amely – az elektronikus cégeljárás mellett – közigazgatási és hatósági ügyintézés során is alkalmazható. Használatával már az első évben ötödére csökkenhetnek a cégeljárás költségei, a következő években pedig még nagyobb mértékű megtakarítás érhető el.

A NetLock Kft. és a NetAcademia Oktatóközpont által szervezett – az elektronikus cégeljárás használatát bemutató – tanfolyamokról további információ a https://www.netacademia.net/course.aspx?id=E-CEG weboldalon érhető el. A NetLock által biztosított Advocatus csomagról bővebben a http://www.netlock.hu/html/advoc/megrendeles.html weboldalon olvashat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50