Új négymagos lapkák bővítik a PRIMERGY szerverek teljesítményét

forrás Prim Online, 2007. december 17. 11:37

A Fujitsu Siemens Computers PRIMERGY szervereiben használt új négymagos lapkákkal a kevesebb több – hiszen a rájuk épülő rendszerekből már egyetlen darab is képes kiszolgálni számos kis- és középvállalat alapvető igényeit.

Az FSC hatodik generációs TX150 S6 PRIMERGY toronyszervere és rackre szerelhető RX100 S5 rendszerének ötödik frissített változata az egy lapkán négy magot tartalmazó Intel Xeon UP processzorral dolgozik. Mindkét szerver valódi erőgépként támogatja a mindennapi almazásokat: jól használható például fájl-/nyomtató-, Exchange-, infrastruktúra- és frontend-szerverként. A toronyszerverek ideális általános rendeltetésű gépek azoknak a cégeknek, amelyek nem túl bonyolult számítástechnikai feladatokat kívánnak nagy adatbiztonság mellett ellátni. A PRIMERGY termékcsalád egészére jellemző bevált adatközpont-technológiákkal ellátott TX sorozat kialakításánál az egyszerű használatot, felügyeletet és a magas szintű megbízhatóságot tartottuk szem előtt.

A TX160 S6 és az RX100 S5 nagy processzorkapacitást igénylő feladatokhoz ideális – tehát jól használható kisebb e-business megoldások alkalmazásszervereként és olyan adatbázis-központú alkalmazási területeken, mint pl. ERP- vagy CRM-rendszerek futtatása. A PRIMERGY szerverek beválnak fájl-/nyomtatószerverként, gateway- vagy domain-szerverként az infrastruktúra-szolgáltatások támogatására, de web-/e-mail szerveri feladatok ellátására is alkalmasak.

A duplájára növelt, max. 8 MB-os L2 gyorsítótárral és max. 1066 MHz-es szupergyors FSB-vel rendelkező új négymagos Intel Xeon UP processzornak köszönhetően a TX150 S6 és az RX100 S5 is nagy általános produktivitást kínál. A rendszer kétmagos Xeon, vagy kisebb energiafogyasztású Celeron processzorokkal is rendelhető. Az alapszintű áron kínált modellek nagyvállalati jellemzőket vonultatnak fel: üzem közben cserélhető komponenseket tartalmaznak, és a Fujitsu Siemens Computers innovatív „Cool-safe” léghűtési technológiájával mind a komponensek élettartamát, mind pedig az elérhető rendszerteljesítményt maximumra növelik.

Az adatvédelmet tovább fokozza a moduláris RAID 6, amelyen belül a szerveradatok egy legalább négy lemeztömbből álló logikai köteten belül, megosztva helyezkednek el. A rendszer így akár két lemez kiesése esetén is képes tolerálni a hibát.

„Bár külsőre épp úgy néznek ki, mint a régi generáció gépei, a PRIMERGY toronyszerverek technológiája rohamléptekben fejlődött az elmúlt öt évben. A legújabb TX sorozatú toronyszerver kevesebb erőforrással végez el több feladatot, a mindössze 1U magas és kevesebb mint 60 cm mély RX100 S5 pedig még magasabbra teszi a mércét a teljesítmény terén. Mindkét modell felülmúlja a korábbi szervergenerációk teljesítményét, miközben azoknál kevesebb energiát fogyaszt. Három terabájtig terjedő tárkapacitásuknál fogva optimális teljesítményt nyújtanak az e-business és az adatbázis-alapú alkalmazásokhoz”
– jelentette ki Jens-Peter Seick, a Fujitsu Siemens Computers nagyvállalati szerverüzletágának alelnöke.

Kulcsszavak: szerver Fujitsu Siemens

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50