Az egyenlő bánásmódot díjazták az IBM-nél

forrás Prim Online, 2007. december 18. 07:56

A magyarországi IBM csoport nyerte a Fővárosi Esélyegyenlőségi Módszertani Iroda által meghirdetett 2007. évi Befogadó Munkahely díjat a profitorientált vállalkozások kategóriájában.

Az IBM azt a célt tűzte ki, hogy olyan egészséges, biztonságos és produktív munkahelyi környezetet tartson fenn, amely nem diszkriminál sem származás, sem bőrszín, sem vallás, nem, szexuális orientáció, kor, vagy fogyatékosság alapján. Minden diszkriminatív megnyilvánulás akadályozza a csoportmunkát, márpedig a globálisan integrált cégnél nap, mint nap különböző nemű, kultúrájú, nemzetiségű, gondolkodású embereknek kell közös célokért dolgozniuk. A megkülönböztetés visszafogja az emberek teljesítményét, míg a vegyes összetételű munkacsoportok hatékonyabbak.

Az IBM olyan programok indításában működött közre, mint például a Romaster, a roma fiatalok munkahelyi integrációját képzéssel és ösztöndíjjal segítő kezdeményezés, roma fiatalok nyelvtanulásának elősegítése, a szexuális orientáltság különbözősége elfogadásának támogatása a munkahelyen, csökkent munkaképességűek foglalkoztatása. Az IBM kutatást folyatott az idősödő munkaerő helyzetéről. Női munkavállalók előmenetelét segítő hálózatot hozott létre cégen belül. Sok munkatársa pedig önkéntes munkát végez: vak gyerekekkel futnak és tandemkerékpároznak, állami gondozottakat tanítanak, hátrányos helyzetű családokat segítnek.

Mohácsi Péter, az IBM magyarországi csoportjának HR igazgatója elmondta: "Az IBM - az egyenlő bánásmód gazdasági előnyei mellett - hisz abban, hogy a munkáltatók felelőssége dolgozóinak oktatása és ezzel a társadalmi gondolkodás formálása is - az esélyegyenlőség és a diszkrimináció-mentes közösségi és munkahelyi élet mindannyiunk érdeke és ezt a mindennapokban kell megvalósítani. Az IBM ebben is élen jár ezirányú programjaival, remélhetőleg példát mutatva és követőket mozgósítva a társadalom minden szintjén."

Kulcsszavak: +céginfo IBM-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50