Synergon: opciós program módosítás, saját részvény vásárlás

MTI Sajtóadatbank, 2007. december 18. 08:35

A Synergon Informatikai Nyrt. hétfői rendkívüli közgyűlésén a tulajdonosok módosították a vezetői részvényopciós programot és felhatalmazást adtak az igazgatóságnak saját részvények vásárlására - derül ki a BÉT honlapján hétfőn közzétett tájékoztatóból.

A 2006. december 18-án elfogadott és 2007. április 10-én módosított vezetői részvényopciós programban kisebb, technikai jellegű korrekció történt. Az igazgatóság  felhatalmazást kapott saját részvény vásárlásra a jegyzett tőke 10 százalékáig, de úgy, hogy amennyiben a jelenlegi 10 százalékos törvényi korlát változik, azt a mindenkori jogszabálynak megfelelően lépheti túl a közgyűléstől számított 18 hónap alatt. A jelenlegi jogszabályok alapján egy időpontban sem haladhatja meg a saját részvények aránya a 10 százalékot.

A közgyűlési határozat szerint az igazgatóság részvényenként legalább egy forint, legfeljebb a mindenkori utolsó negyedéves gyorsjelentésben publikált egy részvényre jutó saját tőke 400 százalékának megfelelő árat fizethet a Synergon részvényekért. A saját részvények vásárlásának célja - áll a határozatban – az optimális tőkeszerkezet kialakítása és szükség esetén tőzsdei árfolyam karbantartása.

A Synergon hétfőn rendkívüli közleményben jelentette be, hogy Kő Róbert hétfőn lemondott igazgatósági tagságáról és a továbbiakban a Synergon bank és pénzintézeti szektorát támogatja tanácsadóként.

Kulcsszavak: +céginfo Synergon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50