Egyesíti HSDPA hálózatait a brit T-Mobile és a 3 UK

Milkovits Gábor, 2008. január 2. 18:07

Sajtóértesülések szerint egyesíti szigetországi HSDPA mobilhálózatait a T-Mobile brit leányvállalata és a 3 UK, amitől mindkét szolgáltató jelentős költségmegtakarítást remél.

Ha a hír igaz, úgy az ügylet révén Európa legnagyobb HSDPA hálózata jöhet létre, ami nagyban elősegítheti a szélessávú mobil adatátvitelen alapuló szolgáltatások elterjedését, az előfizetők mellett a társaságok nagy örömére. A szuper 3G-nek nevezett HSDPA ugyanis a belévetett remények szerint végre behozhatja azt a pénzt, amit a mobiltársaságok az igencsak drága harmadik generációs koncessziókba befektettek. Az értesülések szerint mindenesetre csak a közös működtetésen mintegy 1 milliárd fontot (kb. 342 milliárd Ft) takaríthatna meg fejenként a két cég.

A HSDPA együttműködés ugyanakkor korántsem jelenti a két vállalat egyesülését és egyelőre azt sem lehet pontosan tudni, hogy csak a technológiai háttéren osztoznak majd, vagy pedig közös szolgáltatásokat is terveznek. Mindenesetre remélhető, hogy az előfizetők a nagyobb lefedettség mellett más módon, például jobb és olcsóbb szolgáltatásban való részesüléssel is profitálhatnak majd a kooperációból.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09