Cisco- és Linksys-újdonságok a CES-en

forrás Prim Online, 2008. január 10. 17:37

A Cisco és a cég divíziójaként működő Linksys több új fogyasztói termékkel és innovatív prototípusokkal jelentkezett a 2008-as Nemzetközi Consumer Electronics Show (CES) kiállításon. A Cisco a vizuális hálózati élményre helyezte a hangsúlyt, amely ötvözi a streaming digitális videotechnológiát és a közösségi hálózati alkalmazásokat, míg a Linksys többek között a Wireless-N kategóriájú Ultra RangePlus termékcsaládjának új tagjait vonultatta fel.

A Cisco részéről ezeknek az új termékeknek a megjelenése nem véletlen: jelenleg a teljes internetforgalom mintegy 40 százalékát a videoforgalom teszi ki, egyedül a YouTube több mint 65 ezer új videoanyaggal bővül naponta. Napjainkban a professzionális, illetve amatőr videotartalmak robbanásszerű terjedésének lehetünk tanúi. Ezek a szórakoztató és kommunikációs célokat egyaránt szolgáló anyagok televízión, PC-n és mobiltelefonon egyaránt megjeleníthetők. A vizuális hálózatok ezért egy olyan egységes, integrált, vezetékes, vagy vezeték nélküli platformot valósítanak meg, amelyen a videotartalmak létrehozhatók, testre szabhatók, tárolhatók és megjeleníthetők.
A bejelentett termékekről röviden:

8500HDC

A Cisco bejelentette a 8500HDC digitális videofelvevő (DVR) dekódersorozatát, amelyek a szolgáltatások és műszaki innovációk széles körét kínálják, életre keltve az új generációs vizuális hálózati élményt. A vizuális hálózat a streaming digitális videotechnológiát a közösségi hálózatokkal ötvözve mind a szolgáltató hálózatán, mind az interneten keresztül egyszerűbb tartalomnavigációt, jobb minőségű képet, valamint gyorsabb, személyre szabottabb interakciót tesz lehetővé.

DRG2800

A Cisco bemutatta a nagyközönségnek a DRG2800 nevű, IP alapú szolgáltatási átjáróját, amelynek célja a rendelkezésre álló tartalmak bővítése, illetve hogy egyetlen eszközben egyesítse a hálózati alapú és otthoni alkalmazásokat. Ezzel a termékkel a vásárlók a dekódert és a televíziót videotartalmak megtekintésére, letöltött zeneszámok térhangzású lejátszására, illetve a számítógépen tárolt fényképek nézegetésére használhatják.

DPC3000

A Cisco szintén bemutatta szupergyors csatornakapcsolási megoldását, amelynek célja, hogy 100 Mbit/s sebességnél gyorsabb szélessávú szolgáltatásokat is kiszolgáljon. A minden tekintetben minőségi ugrást jelentő új, Cisco DPC3000 csatornakapcsolt kábelmodem (Cisco Channel-Bonded Cable Modem) segítségével a vásárlók minden eddiginél gyorsabban férhetnek hozzá az igény szerinti, multimédiás tartalmakban gazdag szórakoztatási formákhoz és kommunikációs lehetőségekhez, ugyanakkor a szolgáltatók hatékonyan optimalizálhatják meglévő sávszélességüket.

Linksys Ultra Range Plus

A CES kiállításon megjelenő Ultra RangePlus termékcsalád termékei között megtalálható a Wireless-N gigabites útválasztó (WRT310N), a Wireless-N szélessávú útválasztó (WRT160N), a kétsávos Wireless-N USB notebook adapter (WUSB600N), a kétsávos Wireless-N ExpressCard adapter (WEC600N), valamint a kimondottan játékhoz készült kétsávos Wireless-N Gaming adapter (WGA600N). Szintén a CES kiállításon mutatják be a Linksys EasyLink Advisor (LELA) nevű fejlett hálózati konfigurációs és felügyeleti eszközt, amely a vásárlóknak egyfajta hálózati tanácsadói szerszámosládaként szolgál.

Linksys WRP400


A Linksys vezeték nélküli útválasztóinak eddig is széles kínálatát a WRP400 kettős telefonporttal rendelkező Wireless-G szélessávú útválasztójával bővítette. A WRP400 a Linksys jól ismert hang-, video- és adatátviteli szolgáltatási technológiáját fejlett szolgáltatásminőséggel és biztonságos vezeték nélküli konfigurációs funkciókkal ötvözve költséghatékony „triple play” szolgáltatást kínál a felhasználóknak.

A Linksys WRP400 ideális kiegészítő a lakossági, valamint az otthoni és kisvállalati (SOHO) felhasználóknak, hogy kiaknázzák a „triple play” technológiában rejlő lehetőségeket. Ugyanakkor kiválóan hasznosíthatják azok a szolgáltatók is, akik hálózati termékkínálatukat egy könnyen telepíthető és igazán költséghatékony megoldással kívánják bővíteni.

Linksys WVC54GCA

A Linksys vezeték nélküli IP kamerái sorában is új modell jelenik meg. A Linksys kínálatában már meglévő biztonsági kamerákhoz (PVC2300, WVC3400) hasonlóan ez az első otthoni eszköz, amellynek képe (maximális felbontása 640x480 pixel) videófolyam lejátszására képes eszközkön, így akár mobiletefonokon is megjeleníthető. A kamera számítógép nélkül működik, a dinamikus távoli eléréshez pedig egyéves ingyenes szolgáltatás jár a termék mellé. A vezeték nélküli titkosítások közül a legfejlettebbek is elérhetők az eszközön, de csatlakoztaható vezetékkel a hálózathoz is.

DMA2100/2200


A Linksys új eszköze a Microsoft Windows Vista Media Center kiegészítőjeként egy médiacenter és egy DVD lejátszó funkcionlitását teszi elérhetővé a TV képernyőjén, sőt mindez a saját távirányítójával vezérelhető. A DMA2100/2200 segítségével vezeték nélkül is továbbíthatók a digitalis zenék, HD felbontású filmek és képek bármilyen TV készülékre vagy házimozi rendszerre. Az egyszerűen kezelhető és tetszetős kezelőfelület segítségével lejátszhatók DVD-k, a családi fotókból készült összeállítások, böngészhető a zenegyűjtemény vagy kiválasztható bármilyen internetes rádióállomás. A készülékkel megállítható, visszanézhető vagy felvehető az élő tv adás. A termék által nyújtott internerten elérhető szolgáltatások palettáját – országonként eltérő tartalommal – a Microsoft biztosítja.

Kulcsszavak: Linksys Cisco

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Yettel: Új országos rekord született

2024. március 26-án több százan doboltak egyszerre Magyarország különböző pontjain, hogy hazai ütősrekordot állítsanak fel. A kísérlet apropóját az adta, hogy 30 éve indította el a Yettel – akkor még Pannon GSM néven – kereskedelmi szolgáltatását, amit a rekordkísérletben résztvevők egy országon átívelő, a mobilhálózat által összekapcsolt közös zenéléssel ünnepeltek meg. A mobiltársaság törökbálinti székházában és az ország több pontjáról 5G-hálózaton kapcsolódtak a helyszínek, és így a résztvevők egy új, hivatalosan is regisztrált országos rekordot állítottak fel.

2024. március 26. 17:11

Stabil áramellátás a Thermaltake tápegységével

A Thermaltake, a prémium toronyházak, tápegységek, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bemutatta a Toughpower TF3 1550 W-ot, egy csúcskategóriás ATX 3.0 tápegységet, a nagy teljesítményű rendszerek teljes energiaellátására tervezve. A két fejlett, 12+4 pines kábellel kompatibilis, natív PCIe 12V-2x6 moduláris interfész az új technológiával stabilabb támogatást biztosít a következő generációs hardvereknek. A kiváló 80 PLUS Titanium hatékonyságával és az Intel szabványainál szigorúbb specifikációkkal a Toughpower TF3 1550 W kiváló minőségű és stabil áramellátást biztosít a túlhajtást kedvelők PC-ihez. 

2024. március 22. 16:11

A Note Air3 sorozat a tökéletes e-papír notebook a számodra!

Lépj be a jegyzetelés jövőjébe a Note Air3 sorozattal, ahol az innováció és az egyszerűség találkozása újradefiniálja a produktivitást! Akár a monokróm e-papír tűéles tisztaságára, akár a színek élénk sokoldalúságára vágysz, ezek a táblagépek páratlan írási élményt kínálnak, és arra tervezték őket, hogy növeljék a koncentrációt és a kreativitást. Csatlakozz a digitális jegyzetelés forradalmához és fedezz fel egy olyan világot, ahol a zökkenőmentes technológia találkozik az írás időtlen művészetével!

2024. március 21. 16:20

Ez a csalási forma szedi leggyakrabban áldozatait az idősek körében

Leginkább a számítógépes vírusoktól és adataik illetéktelen kézbe való kerülésétől tart ez az 50 évnél idősebb korosztály, és 10 százalék körüli azok aránya, akik voltak már online csalás vagy támadás áldozatai, derült ki egy friss kutatásból. Csalás észlelése esetén kiemelkedő azok aránya, akik rendőrséghez fordulnának, de az informális segítségkérés és a szolgáltató felkeresése is jellemző. 

2024. március 20. 19:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05