RAD-átjáróval az ADSL+ a béreltvonal életképes alternatívája

Kovács Attila, 2008. január 15. 15:38

Szerkesztőségünknek ma megküldött, ez évi első hírében ACE-3000 típusú gateway eszközei új típusú felhasználásáról tájékoztat az izraeli RAD Data Communications cég.

A német T-Mobile infokommunikációs szolgáltató vállalat ugyanis RAD átjárókat (gateway-eket) alkalmaz annak érdekében, hogy kibővítse és képessé tegye backhaul hálózati infrastruktúráját a legújabb mobil HSDPA adatszolgáltatásra. Ismeretes, hogy a "backhaul" a mobil transzporthálózatoknak az a része, amely a rádió-berendezéseket a vezérlő állomásokkal, illetve a gerinchálózattal köti össze. (Celluláris hálózatokban a backhaul szakasz a rádiós bázisállomás és a bázisállomás-vezérlő között helyezkedik el.)

A németországi pilotszakasz sikeres tesztekkel befejeződött, a RAD ACE-3000 átjárókkal való kiterjesztés most már teljességében megvalósult. Az ilyen gateway eszközök hadrendbe állításának köszönhetően a német T-Mobile vállalat azt az új opciót valósította meg, hogy HSDPA-képes NodeB-ket (3G bázisállomásokat) köt össze olcsó ADSL+ vonalakon keresztül. A RAD híre kiemeli még, hogy jelenleg az UMTS és HSDPA backhaul területen az ATM technológia a szabvány. Az Ethernet-képes mobil eszközöket csak legújabban vezették be csomagkapcsolt transzport infrastruktúraként. Ez ad arra magyarázatot, (általában) miért csak E1 csatolókkal látják el berendezéseiket a 3G bázisállomások (NodeB) gyártói, és miért nem olyan Ethernet interfészekkel, amelyekkel azokat DSL vonalakhoz lehetne kapcsolni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09