Kerülj közelebb: Olympus SP-570 UZ 20x optikai zoommal

Széles Csongor, 2008. január 24. 12:10

Az új Olympus SP-570 UZ a 20x optikai zoomnak és a duál képstabilizátornak köszönhetően minden eddigi bridge fényképezőgépnél közelebb enged az eseményekhez. A legújabb Olympus újítás, a Dual Image Stabilization a zoomtartomány legvégén is hatékonyan kompenzálja a kezünk remegését. Sőt szabadabban is lélegezhetünk, hiszen nem kell attól tartanunk, hogy lemaradunk az évszázad pillanatáról: a 13,5 képkocka/mp-es sorozattal még egyes DSLR vázakat is meg lehet szégyeníteni. Az új 10 megapixeles szuperzoom márciusban kerül a boltokba.

A 26mm-nek megfeleltethető fókusztávról induló nagy látószögű optika nemcsak a távoli téma megörökítésekor tesz jó szolgálatot, hanem a beltéri- vagy épületfotózáskor is kiválóan használható. A kompozíció sem okoz gondot: a 6,9 cm (2,7") átmérőjű HyperCrystal LCD és a BrightCapture technológiával párosítva hűen adja vissza a fotós által megálmodott perspektívát. De a túl közeli világ sem okozhat problémát: az Olympus SP-570 UZ a frontlencsétől 1 cm-re eső témát is képes élesre állítani, vagyis tökéletes eszközzé válhat a környező világ apróságaira kíváncsi fotós kezében.

A gyártó technológiailag szintén igyekezett a legjobbat hozni ebben a kategóriában: magas ISO érzékenység, arcfelismerő funkció, árnyék optimalizáló funkció és TruePic III képfeldolgozó processzor áll a felhasználó rendelkezésére.

Az automatikus felvétel mód mellett manuálisan (P/APS/M) is beállíthatjuk az Olympus új ultra zoomját, emellett szoftverből még 23 optimalizált téma mód áll rendelkezésünkre, amely egész jól le képes fedni a leggyakoribb fotós szituációt. A további optimalizációknak köszönhetően az SP-570-ről azt is elmondhatnánk, hogy a gyártó igyekezett megtalálni a kompakt gépekre jellemző gombnyomásos fotózás és a kézi beállításokkal való bíbelődés közötti egészséges egyensúlyt. Akik zoomolgatni-kattingtatni szeretnek, azok számára ajánljuk az új Olympus-t. De azok számára is ajánljuk, akik szeretik a "kezükben tartani" a fényképezőgépüket, a tudatos fotósok ráadásul a kézzel állítható zoom-gyűrűnek, a vakupapucsnak vagy a wireless vakuvezérlésnek. Az SP-570 az eredetileg E-3 DSLR fényképezőgépváz számára kifejlesztett FL-50R és FL-36R vakukkal is elboldogul. A dioptriakorrekciós keresőt, valamint 38 nyelvű menüt szintén elégedetten nyugtázhatjuk.

A gyártó ígérete szerint márciusban kerül a boltok polcaira.

Kulcsszavak: kamera Olympus

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nikon: tükör nélküli videókészítő szett

A Nikon ma bemutatja a videó- és tartalomkészítők számára egyaránt megfelelő első tükör nélküli videókészítő szettjét – a Nikon Z 6 Essential Movie szettet. A készlet biztosítja az igazán lényeges összetevőket a gyors videófelvételhez, és az alapvető eszközöket a kiváló minőségű videók készítéséhez.

2019. szeptember 10. 10:46

A kulcslyuk után itt a mini kulcslyuk

Az informatikai eszközök, a nagyobb felbontású és egyre kisebb kamerák az orvosi technológiák, műtétek, eljárások terén is egyre jelentősebb áttörést eredményeznek: így a sebészet is új korszakba lépett, már Magyarországon is végeznek mini laparoszkópiás műtéteket.

2018. szeptember 13. 11:45

Digitális forradalom zajlik a filmkészítésben

Nem kellenek dollármilliók a jó és sikeres játékfilm készítéséhez, az ötlet, a tartalom sokkal fontosabb, mint a technika - hirdeti Karl Bardosh, azaz Bardos Károly, a digitális újmédia nemzetközi képviselője, a New York-i Egyetem professzora, aki Szekszárdon, a Digi 24 elnevezésű digitális rövidfilmes versenyen adott interjút az MTI-Pressnek.

2011. október 1. 08:43

Videoklippek és szürreális fotók a Szigeten

Igazi cirkusz-kultúrtörténeti gyöngyszem várja az idei Sziget látogatóit. A Cirkusz Galéria egy régi cirkuszi lakókocsi restaurálásának eredménye. A klasszikus cirkuszi külső modern, minimál kortárs művészeti galériát takar, amely a Sziget rendezőinek reménye szerint igazi vizuális találkahely lesz. A galéria megálmodója Matyasi Gábor fotóművész, a fesztivál alatt az ő szürreális fotói, videoklipjei tekinthetők meg a falakon.

2011. július 28. 12:53

Sony SX21E: Kamera vagy távcső?

A nagyteljesítményű, 57x-es optikai zoommal rendelkező új Sony Handycam SX21E-vel akár a teljes képernyőt betöltő közeli felvételek készíthetők kifogástalan képminőségben. S ha ez nem elég, a kibővített zoom 67x-es értékre növelhető látható minőségromlás nélkül.

2011. július 18. 17:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09