A legtöbb noteszgépet az Acer értékesítette Magyarországon

Kovács Attila, 2008. január 30. 14:04

Az Acer Magyarország mai budapesti sajtótájékoztatóján Egri Csaba cégvezető bejelentette: 73450 eladott notebookkal, 22%-os (Gartner piacelemző híre szerint) részesedésével a tajvani cég piacvezető pozíciót ért el a múlt évben Magyarországon. (Más forrás szerint a projektorok hazai piacát is az Acer vezeti). Egri szerint a következő főbb okok vezettek ehhez a sikerhez: vonzó dizájn, fókusz az otthoni felhasználók igényeire, versenyképes árak, széles termékportfolió, ingyenes "háztól-házig" szervizgarancia, növelt jelenlét a kiskereskedelmi szakáruházakban.

Kérdésre válaszolva, az Acer Magyarország vezetője elmondta: 2007-ben, hazánkban mintegy 40%-ot növekedett a noteszgépek darabszámra vonatkoztatott piaca, ugyanakkor az Acer kb. 100%-kal növelte eladásait. Ezek 70%-a lakossági, fogyasztói, míg 30%-a üzleti célú értékesítés volt.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a tajvani PC-gyártó a teljes EMEA régióban megerősítette vezető helyét a notebook-piacon. Sőt! Az Acer globális nyeresége is kiugróan nagy volt. A brand jelentős további erősödése várható attól a nemzetközi bejelentéstől is, miszerint a 2010-es vancouveri és a 2012-es londoni olimpia fő szponzora és hivatalos szállítója az Acer lesz.

A Packard-Bell (PB) és a Gateway felvásárlásával globálisan a harmadik legnagyobb PC-gyártó a tervek szerint április folyamán jelenik meg legújabb noteszgép modelljeivel. Bár technikai újdonságokat firtató kérdésünkre konkrét választ nem kaptunk, Egri azonban kijelentette, az otthoni felhasználók a számítógépes játékok és multimédia lehetőségek bővülését (pl. 17 hüvelykes monitor stb.), az üzleti alkalmazók pedig a strapabíróság fokozását és az akku-élettartam további növelését fogják többek között érzékelni az új modelleknél. Bár 2007-ben Magyarországon csak kb. 2000 darab PB noteszgépet értékesítettek, ez a szám várhatóan jelentősen nagyobb lesz idén, különösen a felsőkategóriás PB gépek iránti kereslet növekedésével. Egri szerint a Gateway termékeit hazánkban az Acer idén nem fogja forgalmazni.

A Prím Online további kérdéseire adott válaszok a következők:


- az Acer noteszgépek ára 2007 év folyamán (2006-hoz viszonyítva) átlagosan 30%-kal csökkent;
- az idei technológia előrelépés részét képezi várhatóan az új HD szabványok kielégítésével megjelenő perifériák (Blu-ray) megjelenése;
- előzetes adatok szerint az Acer Magyarország 2007. évi forgalma kb. 38 millió euró volt.
- 2008-ban az Acer a teljes hazai notebook piacon idén 30-40%-os növekedést (darabszám szerint) vár; hasonló értékű a tajvani cég saját ez évi magyarországi forgalmára vonatkozó prognózisa.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50