Sony: Két új Alfa digitális tükörreflexes fényképezőgép

Széles Csongor, 2008. február 1. 09:14

A PMA kiállításra a Sony is keményen gyúr: a nemrég bejelentett A700 és A200 közé két új modellt is "beszúr" a híres japán gyártó. Az A300 és A350 modell élőképet is tud küldeni az LCD-re, és a specifikációkat tekintve két igazi középkategóriás fényképezőgéppel van dolgunk.

Mindkét modell érdekessége a Sony új fejlesztésű Quick AF Live View rendszere, amely segítségével az LCD képernyőn kényelmesen megkomponálhatjuk a felvételeinket anélkül, hogy ezért fel kellene áldoznunk a DSLR-ek gyors autófókuszát. A Sony innovatív pentatükrös mechanizmus egy dedikált élőkép szenzor felé irányítja a fényt, így élőkép használata esetén is lehetővé teszi a gyors és érzékeny TTL fázis-detektoros autófókusz zavartalan működését. Kiküszöbölve a más megoldások live view-ban való fókuszkésését, az új Sony tükörreflexesek élőkép módban vagy az optikai keresővel egyformán reagálnak a fotós mozdulataira.

A két szenzoros kialakításnak (CCD és élőkép szenzor) köszönhetően a rendszer képes folyamatosan fókuszban tartani a témát és sorozatfelvételkor is képes élőképet küldeni az LCD képernyőre, így még könnyebben elcsíphetjük a döntő pillanatot. A 2,7 inch átmérőjű Clear Photo LCD is figyelemre méltó, hiszen kihajlítható a gépvázból, így a fejünk fölött, vagy a föld felszínéhez közel is kényelmesen fotózhatunk.

A két új modell APS-C CCD képérzékelőt kapott, amely csak a felbontás tekintetében térnek el: az A350 14,2 megapixeles, az A300 pedig 10,2 megapixeles szenzort kapott, amelyet BIONZ processzor támogat a lehető legjobb képminőség elérése érdekében. Kedvezőtlen fényviszonyok esetén a Super Steady Shot képstabilizátor akár 2,5-3,5 fényértéket is képes kompenzálni, és természetesen mindkét váz támogatja az összes Sony és Minolta Maxxum objektívet. Rossz fényviszonyok esetén akár ISO 3200 érzékenységet is beállíthatunk mindkét vázon, a magas ISO értékekre jellemző zajosodást pedig egy külön zajszűrő algoritmus igyekszik kiküszöbölni. A listát a Sony D-Range Optimizer funkció egészíti ki, amely az megakadályozza a világos részletek beégését, valamint a sötét, árnyékos képrészleteket is vissza képes állítani, így természetesen nagyon kapóra jöhet az erős kontrasztok fotózásánál is.

Mindkét modell kényelmes markolatot kapott, amelyet a Sony VG-B30AM portrémarkolattal egészíthetünk ki, fedélzeti vakuval rendelkezik, és CompactFlash memóriakártyát támogat natívan, de egy kiegészítő segítségével a Sony Memory Stick Duo kártyákkal is képes dolgozni.

Az A350 és az A300 lítium-ion akkumulátorral üzemel, amely akár 730 felvételre is elegendő, ha az optikai keresőt, és 410 felvételre, ha az LCD segítségével komponálunk.

Az A300 + DT 18-70mm F/3,5-5,6 kittobjektíves csomag áprilisban kerül a boltok polcaira, 800 dolláros irányáron. Az A350 + DT 18-70mm F/3,5-5,6 már márciusban a boltokban lesz, bevezető ára 900 dollár körül lesz majd. Mindkét modellt meg lehet rendelni a sonystyle.com, valamint a Sony saját boltjaiban, illetve a hivatalos forgalmazóknál.

Kulcsszavak: kamera Sony

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09