Legmagasabb pontszám a Trend Micronak

forrás Prim Online, 2008. február 11. 13:13

A Trend Micro Inc., az internetes tartalombiztonsági szoftverek és szolgáltatások egyik vezető vállalata bejelentette, hogy végfelhasználóknak szánt rosszindulatú kódok ellen kifejlesztett terméke, a Trend Micro Internet Security 2008 a legmagasabb pontszámot érte el az AV-Test.org vezető független tesztelő cég 28 vírusvédelmi terméket vizsgáló tesztjén.

A németországi Magdeburgban, az Otto-von-Guericke Egyetemen működő AV-Test.org (www.av-test.org) független tesztelő szervezet jelentése szerint a tesztben szereplő 4 termék közül a Trend Micro Internet Security mind a 12 rootkitet azonosította, mellyel túlszárnyalta legfőbb versenytársait. A rootkit olyan kártékony szoftver, amely átveszi az uralmat a számítógép rendszere felett. Nehezen észlelhető, miután a legtöbb esetben még a rendszertöltés előtt aktiválja magát. A Trend Micro a legmagasabb, nagyon jó („Very Good”) minősítést érte el ebben a tesztkategóriában.

A Trend Micro terméke az aláírásalapú, igény szerinti észlelési képességek terén is az elérhető legjobb minősítést nyerte el, túlszárnyalva ezzel főbb versenytársait. Az AV-Test.org szerint a termékeket egymilliónál több olyan trójai és hátsó ajtó programmal, bottal, féreggel és vírussal tesztelték, amelyek jelenleg is terjednek, vagy az utóbbi hat hónapban terjedtek el.

A további kategóriák teszteredményei a következők:


·    Téves riasztások/átengedett programok: Jó („Good”). (A Trend Micro terméke mindössze egyetlen téves riasztást okozott 65 000 tiszta fájl vizsgálata során.)
·    Proaktív észlelés: Jó („Good”). (3 500 korábbi, illetve 20 aktív mintán végzett teszt a kártékony programok „dinamikus észlelésének” és működésük megakadályozásának vizsgálata céljából.)
·    Reagálási idő az új, terjedő kártékony kódokra: Jó („Good”). (A Trend Micro termékei 2-4 órán belül reagáltak a kártékony kódok járványszerű terjedésére a 2007. év 55 különböző mintája alapján. Más főbb szállítók termékeinél ez az érték 4 és 8 óra között mozgott.)

A TrendLabs, a Trend Micro globális kutatási, szolgáltatási és támogatási központjai által végzett kutatás szerint a webes fenyegetések 1 500 százalékos növekedést mutattak 2005 és 2007 között. Az AV-Test csapata is több mint 5,5 millió új rosszindulatú mintát fedezett fel 2007-ben. Ez is azt mutatja, hogy a számítógépen vagy a mobil eszközön való internetezés közben is számtalan vírustámadás érheti a felhasználó otthoni számítógépét vagy hálózatát, hatalmas károkat okozva ezzel. Ezért a mintaalapú észlelés fontossága megmarad ugyan, de kulcsfontosságúvá válik, hogy a számítógépek és mobil eszközök ne férhessenek hozzá a rosszindulatú kódokat tartalmazó webhelyekhez, mivel így megakadályozható a rosszindulatú programok bejutása a számítógépre vagy a hálózatra. A Trend Micro koordinált biztonságot kínál az összes olyan területen – a hálózaton, az átjárón és a végpontokon – ahol a webes fenyegetések a leghatékonyabban állíthatók meg. 

A Trend Micro Internet Security 2008 termékkel a felhasználók proaktív, zökkenőmentesen működő védelmet kapnak az olyan fenyegetések ellen, amelyek digitális személyazonosságukat és a számítógépen tárolt magánjellegű vagy fontos fájljaikat és képeiket veszélyeztetik. A termék a következő szolgáltatásokat tartalmazza: vírusvédelem, kémprogramvédelem, személyes tűzfal, csalások elleni védelem, vezeték nélküli hálózat figyelése, otthoni hálózat vezérlése és fejlett szülői felügyelet. 

Kulcsszavak: vírus security Trend Micro

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50