Mobilcéget vesz a Microsoft

Milkovits Gábor, 2008. február 12. 18:27

A Microsoft az eddigi találgatások után valóban megjelenik a mobiltelefonos piacon, ugyanis megvásárolni szándékozik a leginkább a T-Mobile által forgalmazott Sidekick készülékeiről ismert Danger nevű céget.

A lépés egyértelműen a Google Android-dal szembeni kihívásnak tűnik, hiszen a Danger-rel a Microsoft is leginkább egy design-t és egy szoftverplatformot vásárol, amelynek fő előnye a webes alkalmazások kényelmes és hatékony kihasználása. Márpedig ez áll a Google Android platformjának középpontjában is, emellett pedig maga a Redmond-i konszern is azzal indokolta a vételi szándékot, hogy azáltal ügyfeleket nyerhet saját mobil internetes alkalmazásaihoz. További érdekes párhuzam, hogy a Danger alapítója az az Andy Rubin volt, aki a céget elhagyva most a Google-nál vezeti az Android-dal kapcsolatos munkát.

Scott Horn a Microsoft részéről a hírrel kapcsolatban elmondta, hogy a Danger a vétel után is folytatná a Sidekick fejlesztéseket, ugyanakkor igyekezni fognak azon, hogy közelítsék egymáshoz a Sidekick-et és a Windows Mobile-t, mind az operációs rendszerek, mind pedig a fizikai részlegek tekintetében. Készülékre vonatkozó konkrét elképzelést viszont egyelőre nem közölt.

Kulcsszavak: +céginfo Microsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09