SonicWALL partner és IBM disztribútor lett az RRC Kft.

Kovács Attila, 2008. február 12. 14:52

Virágh Attila az RRC Hungary Kft. vezetője, a társaság mai sajtótájékoztatóján a kft-t érintő két bejelentést tett. Az egyik: a biztonságos IT-hálózati és adatvédelmi megoldásairól ismert kaliforniai SonicWALL Inc. belép a magyar piacra, ahol termékei az RRC-n keresztül lesznek elérhetők a partnerek számára. A másik: az IBM Magyarország egyes termékei, szolgáltatásai hivatalos disztribútorának választotta az RRC-t.

Gudrun Weinfurtner, a SonicWALL közép-európai regionális menedzsere kiemelte, az RRC Hungary-re a régióban elért széleskörű ismeretsége, és elismert szakmai tapasztalata alapján esett a választás. Az 1991-ben alapított, amerikai központú SonicWALL széleskörű hálózati biztonsági megoldások szállítója. Tízezer kereskedelmi partnerből álló globális hálózata több mint egymillió megoldást szállított üzleti felhasználók tízmillióinak IT-biztonsága és adatainak megfelelő kezelése érdekében. A SonicWALL díjnyertes megoldásai kiterjednek a hálózati biztonsággal, biztonságos távoli hozzáféréssel, e-mail- és tartalombiztonsággal, biztonsági mentéssel és adatbiztonsággal, illetve szabálykezelési és felügyeleti technológiákkal kapcsolatos megoldásokra.

Weinfurtner szerint cége az amerikai piacon első az "egységesített fenyegetés-menedzsment" eszközök, megoldások, a biztonsági készülékek, és az SSL-VPN terén. A közép-európai regionális menedzser hangsúlyozta: „A SonicWALL elkötelezett a felhasználói termelékenységet elősegítő innováció mellett és ezt a megközelítést ötvözi azzal a szilárd szemlélettel, amellyel a terjesztői hálózat növekedését és profitabilitását szolgálja rugalmas partnerprogramjai révén. A stratégiai jelentőségű magyar piacon való megjelenésünk összhangban van a régiós stratégiánkkal, amely alapján reméljük, hogy a magyar piacon is sikeresek lesznek termékeink, ezzel elősegítve régiós pozíciónkat". A Prím Online kérdésére Weinfurtner arról tájékoztatott, hogy a magyar piacra lépéssel egy időben hat közép-és kelet-európai országban, az RRC Group-ot ott képviselő cégekkel kötöttek hasonló partneri szerződést. A kis- és középvállalati szegmensben elért sikereire alapozva, a SonicWALL a közelmúltban bővítette termékskáláját nagyvállalati megoldásokkal. Az új E-class termékek között találni a következőket: network security appliances (E750, E650, E550), SonicWALL Aventiai eszközök(EX-750, EX-1600, EX-2500).

Kelemen Róbert, az IBM Magyarország partnerkapcsolati igazgatója az új IBM-RRC disztribúciós szerződést méltatva, kiemelte, különösen számítanak az RRC közreműködésére olyan területeken, mint például az IBM kifejezetten kkv-knak kialakított termékportfoliójának értékesítése, a környezettudatos informatikai megoldások bevezetése, valamint az IBM biztonsági megoldásainak széles körű megismertetése. Az együttműködés hardver terén konkrétan a SystemX Intel és AMD alapú szervercsaládra, középkategóriás tároló eszközökre (DS3000, DS4000) vonatkozik. A szolgáltatásban a karbantartás területén kap segítséget az RRC-től az IBM, amelyre a csatornaépítésben is feladatok hárulnak. Az IT-biztonság terén az IBM Internet Security Systems disztribútori képviseletét látja el az RRC Kft. A Prím Online kérdésére adott válaszában Kelemen kijelentette, hogy az IBM-RRC szerződés, amely egyike a négy hasonló portfoliót felölelő hazai IBM-disztribútori szerződéseknek, csak Magyarországra vonatkozik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05