Kritikus Adobe Reader/Acrobat sebezhetőség

forrás Prim Online, 2008. február 13. 10:56

Az iDefense jelentése egy új, kritikus Adobe Reader / Acrobat sebezhetőségre hívja fel a figyelmet, ami a Zonebac trójai programot telepíti a sebezhető számítógépeken.

A PDF fájl megnyitásával feltelepített Zonebac több népszerű antivírust kikapcsol, majd megváltoztatja a keresési eredményeket és a honlapokon látható reklámokat. Tavaly októberben egy hasonló támadás érte a Realplayer felhasználóit egy korábban ismeretlen sebezhetőség kihasználásával, ami szintén a Zonebac trójait telepítette.

Jelenleg egyik antivírus gyártó terméke sem azonosítja a káros PDF fájlokat, ezért ezek weboldalakon és emailekben is zavartalanul terjedhetnek. A sebezhetőség az Acrobat/Reader 7.x verziótól 8.1.2-ig bezárólag van jelen, ezért az Acrobat/Reader felhasználóknak azonnali frissítést javaslunk (a Help/Súgó menü Check for Updates/Frissítések keresése menüponttal azonnal elindítható a frissítés).

A feltelepített Zonebac trójai teljes körű eltávolítására a www.sunbelt.hu oldalról ingyenesen letölthető CounterSpy kémprogram-eltávolító is alkalmas.

Kulcsszavak: security vírus

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50