Vodafone: a HSPA+ tesztelése; adatroaming-napijegy

Kovács Attila, 2008. február 13. 15:56

A barcelonai MWC 2008 híre, hogy a Vodafone hamarosan megkezdi a ma használatos HSPA rádiós elérési technológia utódjának, a HSPA+ technológiának a tesztelését. A HSPA+ Release 7-tel (más néven HSPA Evolution-nal) kapcsolatos munkában az Ericsson, Huawei és Qualcomm is részt vesz. A teszt elsődleges célja alátámasztani, hogy a HSPA+ akár 28,8 Mbps adatátviteli sebességet is képes biztosítani a jelenlegi HSPA hálózatok maximumához, a 14,4 Mbps sebességhez képest. Ezáltal a HSPA+ jelentősen meghosszabbíthatná a jelenleg létező HSPA infrastruktúrák "élettartamát".

További, a Mobile World Congress-en napvilágot látott hír szerint Vodafone 227 és Vodafone 228 néven két új készüléket mutat be a mobilszolgáltató február hónap folyamán. Mindkét telefon egyszerűen kezelhető és stílusos: a Vodafone 227 kinyitható, míg a Vodafone 228 csúsztatható kivitelben készült. Az alapvető funkciók közé tartozik a színes kijelző és a rezgő hívásjelzés is. Továbbá: az egységes megjelenés érdekében a Vodafone új stíluskoncepciót kíván bevezetni saját mobiljaihoz. A tervek szerint az idei év új telefonjai már közös stílusjegyekkel bírnak majd, mind külsőben, mind felhasználói felületben. A saját márkázású készülékek közül hazánkban jelenleg is elérhető a Vodafone 226 és a 715.

Hazai vonatkozású is az a Vodafone-hír, miszerint a Vodafone támogatja Viviane Reding, infotársadalmi EU-biztos adatroaming költségek csökkentését célzó törekvését. Ennek bizonyítékaként a Vodafone csoport már tavaly nyáron elindította az adatroaming napijegyet Nyugat-Európában. A kezdeményezéshez az új EU tagállamok közül a magyar Vodafone csatlakozott elsőként, 2007 őszén. 2007. novembere óta él és már több ezren használják is azt az ajánlatot, amely szerint a Vodafone Connect Roaming szolgáltatást igénybe vevő ügyfelek, 24 órán belül, bruttó 3.000 forintos díjért 50 MB forgalmat bonyolíthatnak le. Az árban foglalt adatmennyiség maximális kihasználásával 1 MB ára mindössze 60 (hatvan) forint.

Kulcsszavak: HSPA Vodafone

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50