Távközlés-specifikus 64-szálú Sun-szerver

forrás Prim Online, 2008. február 14. 14:30

A Sun Microsystems a barcelonai mobil világkongresszuson mutatta be a Sun Netra T5220 szervert, az ágazat első, a távközlési ipar igényeire szabott, 64-szálú szerverét. A Netra T5220 szerver az ágazat első, a NEBS által hitelesített 3-as szintű szervere, amely az UltraSPARC T2 processzorral működik. Többszálú, világviszonylatban is elsőrangú teljesítményt kínál helykímélő, 50 cm mély házban, valamint támogatja a Solaris 10 operációs rendszert, a távközlési ágazat legbiztonságosabb, szolgáltatóknak szánt operációs rendszerét.

Mint a piac első, szolgáltatóknak szánt, 64-szálú szervere, a Netra T5220 ideális platformot kínál virtualizációs és konszolidációs célokra, mivel 64 rendszernek megfelelő teljesítményt nyújt egyetlen 2U (8.89cm) magas, 50 cm mély egységben.

További jellemzői többek közt:
Beépített, ingyenes virtualizációs technológiák, választható Solaris Containers vagy Sun logikai tartományok (LDoms) megoldással
Beépített on-chip kriptografikus gyorsítás és 10 Gigabit Ethernet számítási teljesítmény
Bővíthetőség és I/O teljesítmény hat PCI nyílásból és négy Ethernet felületről
Bővített rendszerműködési idő, magas on-chip RAS-szal, redundáns tápegységgel, üzem közben cserélhető lemezmeghajtókkal és hardver RAID-támogatással

Két vállalat, az AppGate Network Security és a Zeus Technology megállapodott, hogy alkalmazásokat fejleszt ki a Sun Netra T5220 szerver számára. A Netra T5220 szerverhez kapcsolódó, ügyfeleknek és független szoftver fejlesztőknek (ISV) nyújtott támogatásról további információk a következő webhelyen találhatók: http://sun.com/netra/t5220/perspectives.xml.

A Mobil Világkongresszus további eseményei:


A kiállításon a Sun olyan, fejlesztés alatt álló Netra szervereket és pengeszervereket mutatott be, amelyek Quad-Core Intel Xeon processzorokkal fognak működni, a Sun azon szándékának megfelelően, hogy Intel Xeon architektúrára épülő, távközlési szolgáltatóknak szánt szerver-termékcsaládot fejlesszen ki.
A Sun bejelentette, hogy harmadik félként új, független szoftver-fejlesztők (ISV) csatlakoznak a Sun Egyesített Hálózati Platformjának (SUN-P) partner-ökorendszeréhez. A SUN-P olyan OEM megoldásokat kínál, amelyek a hálózat radikális konszolidációját teszi lehetővé, s ezáltal jelentősen csökkenti a drótnélküli alkalmazások, mint például a WiMAX vagy a Long Term Evolution (LTE) esetében jelentkező költségeket. A Bridgewater Systems, a Dialogic és az OpenClovis már korábban csatlakozott a SUN-P partner-ökorendszerhez. A WiMAX és LTE hálózatok kifejlesztésében a SUN-P által nyújtott előnyöket bemutató interaktív ROI eszköz megtekintése a következő weboldalon lehetséges: http://sun.com/wimax.

Kulcsszavak: távközlés szerver Sun

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50