Cisco mobil alkalmazások

forrás Prim Online, 2008. február 14. 17:11

A Cisco a Mobile World Congress rendezvényen bejelentette, hogy hamarosan megjelenő mobilalkalmazásainak köszönhetően új lehetőségek nyílnak meg a mobil felhasználók közötti kapcsolattartásnak, együttműködésnek és a szórakoztató tartalomhoz való hozzáférésnek. Az új megoldások révén a szolgáltatók hatékonyan szolgálhatják ki ügyfeleik információs és kapcsolattartási igényeit bárhol és bármikor.

„Soha korábban nem volt ennyire fontos, hogy a mobiltartalmakat és információkat a felhasználók azonnal, technológiákon átívelve a világ minden táján elérhessék, méghozzá a vezetékes hálózatokon megszokott minőséggel.” – mondta Larry Lang, a Cisco elnökhelyettese és mobilkommunikációs és szolgáltatási üzletcsoportjának vezetője. „A mobilfelhasználók körében egyre népszerűbbek a nagy sávszélességet igénylő videó tartalmak valamint az olyan alkalmazások, amelyekkel hatékonyabban képesek kollégáikkal együttműködni utazás közben is. Az iparág jelentős szereplőivel együttműködve a szolgáltatók megteremthetik felhasználóik számára a folyamatos kapcsolattartás lehetőségét.”

A Cisco számos iparági partnerével együttműködve a következő alkalmazásokat és szolgáltatásokat kínálja:

·    DVB-H mobil televíziós megoldás – Nyílt, szabványokra épülő mobil műsorszóró megoldás, amely folyamatosan képes alkalmazkodni az új fejlesztésekhez és a műsorszórókkal szemben támasztott változó követelményekhez.
·    Videó három eszközön – IP-alapú megoldás, amelynek köszönhetően a felhasználók szabadon átvihetik a különféle tartalmakat az egyik eszközről a másikra. Így ezek TV-n, számítógépen vagy kéziszámítógépen is megjeleníthetőek.
·    VoIP mobilszolgáltatók számára – A Cisco Service Exchange keretrendszer segítségével a szolgáltatók összekapcsolhatják a voice-over-Internet-Protocol (VoIP) és a mobiltelefon hálózatok használóit, megőrizhetik bevételeiket, illetve olyan innovatív funkciókat is biztosíthatnak, mint a partnerlista és a jelenlét (presence). A mobil VoIP megoldást az iSkoot alkalmazás-kiszolgálója teszi lehetővé, amely az előfizetők VoIP proxykiszolgálójaként üzemel, és már számos európai szolgáltatónál bizonyított.
·    Vezetékes-mobil kommunikáció (mobil iroda) – A Personeta céggel együttműködve kialakított Cisco Mobil Iroda megoldás révén a szolgáltatók integrálhatják a mobil és az üzleti telefonhálózatokat  nagyvállalati, valamint kis- és középvállalati ügyfeleiknél.
·    Szülői portál – A Cisco Service Exchange Framework keretrendszer és az AdaptiveMobile megoldásainak bevezetésével a szolgáltatók lehetőséget teremthetnek a szülők számára, hogy a gyermekük mobiltelefonjáról küldött és fogadott valamennyi adatot felügyeljék. Ezen felül szigorú biztonsági előírásokat is megadhatnak annak érdekében, hogy megóvják gyermekeiket a nem megfelelő tartalmaktól.
·    Mobiltartalom-szolgáltatás – A Cisco Service Exchange Framework keretrendszer és az Openet alkalmazásainak telepítésével a mobiltelefon-szolgáltatók növelhetik a mobiltartalom-szolgáltatásból származó bevételeiket, a differenciált számlázásnak köszönhetően pedig az egy előfizetőre eső bevétel nagyságát (ARPU) emelhetik.
·    Vezeték nélküli szélessáv – A megoldás főbb elemei a Wireless Mesh Network (kiterjesztett vezeték nélküli hálózat), a WiMAX rádiós hálózat, és az ASN Gateway, melyekkel teljes körű szélessávú vezeték nélküli mobilalkalmazások valósíthatók meg.

Napjainkban a szolgáltatók egyre inkább „élményszolgáltatókká” válnak, a divatos új mobilszolgáltatások alapját pedig a mobil szélessáv jelenti. A mobilszolgáltatás ma már nem pusztán eszközt, technológiát vagy szolgáltatást jelent. A mobilitás teszi lehetővé, hogy szabadon mozogjunk a világ minden táján, és mégis folyamatos kapcsolatban lehessünk másokkal, bármilyen eszközt válasszunk is.

A Cisco további bejelentései a MWC-n

A Max Telecom bejelentette, hogy lezárult a WiMAX szolgáltatás bevezetésének első fázisa Bulgáriában, amelyhez a vállalat a Cisco® Mobile WiMAX technológiát és hozzáférési, forgalom-összevonási megoldást vette igénybe. A Max Telecom célja, hogy 2009 végére Bulgária lakosságának 90% számára elérhetővé tegye a gyors és meglehetősen biztonságos mobilhozzáférést, valamint a legmodernebb szolgáltatásokat. A beruházással a vállalat Bulgáriában elsőként tette elérhetővé a szélessávú mobil kommunikációs szolgáltatást a lakosság számára tíz településen, köztük a fővárosban, Szófiában, valamint két síparadicsomban. Részletesen: newsroom.cisco.com/dlls/2008/prod_021208b.html

A Cisco szintén bejelentette a mobiltelefon szolgáltatók műszaki szakemberei számára szánt kezdeményezését, amelynek segítségével a szakemberek bővíthetik az Internet Protokollal (IP) kapcsolatos hálózati ismereteiket. A GSM Szövetséggel (GSMA) közösen kialakított program célja, hogy a mérnökök képesek legyenek minél hatékonyabban kihasználni az internetes technológiák nyújtotta előnyöket, és így olyan IP-alapú szolgáltatásokat valósíthassanak meg, amelyek lehetővé teszik ügyfeleik együttműködését bárhol, bármikor. Részletesen: http://newsroom.cisco.com/dlls/2008/prod_021208c.html

A Cisco és a Personeta cég bejelentette, hogy közösen egységes vezetékes és mobil hangátviteli megoldást szállítanak a GLOBUL-nak, Bulgária leggyorsabban fejlődő mobilszolgáltatójának. Az új megoldás támogatja a GLOBUL forradalmian új, mobil virtuális magánhálózatát (mVPN) és az Office Zone nevű szolgáltatásokat, ami az országban először kínál integrált mobil és vezetékes távközlési szolgáltatásokat. Az mVPN és az Office Zone mérettől függetlenül minden olyan cég számára ajánlott, akik csúcstechnológiás kommunikációs hálózattal hatékonyabb működést és költségmegtakarítást kívánnak megvalósítani amellett, hogy mindez a végfelhasználók számára könnyebb és kényelmesebben kezelhető megoldást biztosít. Részletesen: http://newsroom.cisco.com/dlls/2008/prod_020808.html

Kulcsszavak: mobilszolg Cisco

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09