A NOD32 új verziója is 100%-os

A vírusirtó továbbra is kiemelkedően szerepel a teszteken

forrás Prim Online, 2008. február 15. 13:20

A vírusirtó tavaly év végén megjelent, magyarul hamarosan elérhető új, 3.0-ás verziója nem csupán ergonómikusabb kezelőfelületet kapott, de a szoftver továbbfejlesztett keresőmotorja még gyorsabbá vált, miközben teljesítménye a legutóbbi VB teszt eredményei szerint kiemelkedő maradt.

A Virus Bulletin magazin víruslaboratóriumának szakemberei rendszeresen hasonlítják össze az egyes antivírus programok teljesítményét. A nemzetközileg elismert teszten jól vizsgázó vírusirtók megkaphatják a VB100% minősítést. „A NOD32 új, 3.0-ás verziója első alkalommal szerepelt a VB100% teszten. Az új verzió könnyedén teljesítette a követelményeket, ugyanakkor a megújult kezelőfelület is jó benyomást tett munkatársainkra” – nyilatkozta John Hawes, a Virus Bulletin vezető szakembere.

A NOD32 eddig 48 alkalommal szerezte meg a VB100% minősítést, amivel tartja a tesztek rekordját. A vírusirtót emellett 2007-ben és 2006-ban is az év antivírus programjának választotta egy másik jelentős víruslaboratórium, az AV-Comparatives.
„Nagyon örülünk, hogy a NOD32 új verziója kiválóan teljesített a Virus Bulletin legutóbbi tesztjén” – nyilatkozta Csiszér Béla, a vírusirtót gyártó ESET magyarországi képviseletét ellátó Sicontact Kft. ügyvezetője. „Az újabb VB100% minősítés igazolja, hogy a NOD32, illetve a vírusirtó motorját használó ESET Smart Security biztonsági programcsomag védelme kitűnő. Emellett, ahogy egyre összetettebb károkozók jelennek meg, még inkább előtérbe kerül majd az ESET termékeibe épített heurisztikus technológia, és a vírusirtók teljesítménye várhatóan még jobban különbözni fog egymástól. Az ESET folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően azonban felhasználóink mindig a legkorszerűbb védelmet élvezik” – tette hozzá a szakember.
A NOD32 antivírusrendszer folyamatosan kimagasló teljesítménye a termékbe integrált ThreatSense technológiának köszönhető, mely a hagyományos, leíró-adatbázisokon alapuló víruskeresés mellett a mesterséges intelligencia által végzett heurisztikus analíziseket és a valós környezetben elvégzett szimulációkat is magába foglalja. Ezt a technológiát az ESET minden védelmi termékébe integrálja.

Kulcsszavak: vírus NOD32 Eset

Biztonságtechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már a gyerekünk hangján követelnek tőlünk pénzt: hogyan kerülhetjük el, hogy csalók áldozatává váljunk?

Minden szülő legrosszabb rémálma felvenni egy ismeretlen számról érkező hívást és azt hallani, hogy a gyermeke segítségért kiált. Aztán az állítólagos “emberrabló” szól bele a telefonba, és váltságdíjat követel, ellenkező esetben soha többé nem láthatjuk a fiunkat vagy a lányunkat. Az ESET kiberbiztonsági szakértői szerint a csalók a jövőben egyre gyakoribbá váló telefonos átverések során a mesterséges intelligenciára támaszkodva súlyos érzelmi és anyagi károkat okozhatnak az áldozatoknak.

2024. február 28. 11:37

Romantika helyett átverés Valentin-napon? Kerüljük el a csalásokat a szerelem ünnepén!

Az online társkeresés elterjedésével alapjaiban változott meg az emberek közötti kapcsolatteremtés: korábban nem ismert módokon keressük a szerelmet. A társkereső alkalmazásoknak 2022-ben világszerte több mint 350 millió felhasználójuk volt. Bár ilyen összetett hazai statisztikai adat nem ismeretes, de például az 1999-es alapítású magyar Randivonal.hu oldalt az évek során több, mint 3 millióan próbálták ki. Akár a telefonunkon is átlapozhatjuk potenciális jelöltjeink online katalógusát – a rémes beszélgetések és a kínos dupla randik ideje lejárt. Persze itt sem mindenki a szerelmet keresi: Valentin-nap alkalmából az ESET szakértői tanácsokat adnak arra vonatkozóan, hogyan akadályozhatjuk meg, hogy a csalók a szívünkön túl az értékeinket is ellopják.

2024. február 14. 11:32

Rendelhetek biztonságosan a Temuról? – Minden, amit tudnunk kell, mielőtt az új webáruházból vásárolunk

Valószínűleg nincs olyan közösségi média használó, aki az elmúlt időszakban ne találkozott volna a világ egyik legnagyobb webáruháza, a Temu hirdetéseivel. 3000 Ft egy pár sportcipőért? Számítógépes billentyűzet 4000 forintért? Látszólag verhetetlen ajánlatok. Köszönhetően a több tízmilliósra becsült termékkínálatnak és a rendkívül alacsony áraknak, az oldal tömegeket vonz, olyannyira, hogy a Temu a világ legtöbbször letöltött vásárlási appja lett. Vajon a Temu előretörése milyen hatással van a környezetre, a termékbiztonságra és jogszerűen működik-e a webáruház? 

2024. január 30. 12:55

Érinteni vagy nem érinteni: biztonságosabbak az NFC-fizetések?

A mágnescsíkos bankkártyák nagyjából 20 évvel ezelőtt jöttek divatba, de amellett, hogy az aláírások szükségessége megnehezítette a tranzakciókat, nem rendelkeztek megfelelő adattitkosítással. Biztonsági szempontból egyértelmű előrelépést jelentettek utódaik, a chipalapú kártyák, melyek az adattitkosítás révén fokozott biztonságot nyújtanak. Az ESET kutatói szerint ezek a kártyák továbbra is alkalmasak klónozásra vagy adatlopásra, bár az ilyen bűncselekmények elkövetése nagyobb kihívást jelent a bűnözők számára, mint a mágnescsíkos kártyák esetében. Közben pedig az érintésmentes fizetések egyre gyakoribbak – de vajon biztonságosabbak, mint a hagyományos fizetési módok?

2024. január 16. 13:09

Neked is az az újévi fogadalmad, hogy végre biztonságossá teszed az online életedet?

A január jó alkalom arra, hogy rendet tegyünk nem csak a fizikai környezetünkben, hanem a minket körülvevő virtuális világban is. Az ESET kiberbiztonsági szakértői szerint ennek épp itt az ideje: ha mindenki tudatosan óvná adatait, akkor az online csalók nem tudnának boldogulni. 2023-ban 10 milliárd forintot csaltak ki magyar károsultaktól – és ez az összeg évről évre csak nő. Ha nem akarjuk, hogy idén tovább emelkedjen a károsultak száma, ideje kézbe venni a kiberbiztonságunkat.

2024. január 4. 16:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05